Bouhanni se je vrnil na vrh

Šesto etapo Vuelte sta zaznamovala grd padec na nezaščitenem cestnem otoku in zmaga Nacerja Bouhannija.
Fotografija: Nacer Bouhanni je zmagovito boksnil v zrak. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Nacer Bouhanni je zmagovito boksnil v zrak. FOTO: AFP

San Javier – Na dirki po Španiji bi morala biti šesta etapa ena najlažjih na letošnji dirki, a je padec v zadnjih 20 kilometrih povzročil pravi kaos. Zaradi nezaščitenega cestnega otoka se je na tleh znašlo več kolesarjev, tudi Wilco Keldermann in Thibaut Pinot, ki sta izgubila skoraj dve minuti, njun lov v zaključku je otežil tudi bočni veter.

V šprintu se je pomerila majhna skupina kolesarjev, v kateri so bili vsi najboljši šprinterji. Matteo Trentin je prezgodaj pospešil, Nacer Bouhanni je potrpežljivo čakal v zavetrju in prepričljivo dosegel svojo tretjo zmago na Vuelti, prvo po letu 2014. 

"Veliko stvari, ki jih govorijo o meni, ni resničnih. Žal je tako, poizkušam se ne preveč obremenjevati s tem, danes sem predvsem vesel, da mi je uspelo, že v minulih šprintih sem bil zelo blizu. Po štirih letih čakanja sem nazaj," je po etapi povedal Bouhanni, eden najbolj kontroverznih kolesarjev v pelotonu, ki je poleg šprinterskih sposobnosti znan tudi po svojih boksarski vložkih in sporih s sotekmovalci, občasno tudi z ekipnimi kolegi. Tokrat se je Bouhanni po novi slabi sezoni vrnil v zmagovalne vode, novi priložnosti bo imel morda že jutri in v soboto, ko sta na sporedu nepredvidljivi etapi, kjer bi lahko odločal šprint, lahko pa nov podvig uspe tudi ubežnikom. 
 

Komentarji: