Hud padec Primoža Rogliča, glavnina ga je počakala

Slovenski kolesarski as ubranil rumeno majico na dirki po Baskiji, čeprav je 38 kilometrov pred ciljem 3. etape trdo pristal na tleh.
Fotografija: Primož Roglič je grdo padel v tretji etapi dirke po Baskiji. FOTO: Naikefotosport
Odpri galerijo
Primož Roglič je grdo padel v tretji etapi dirke po Baskiji. FOTO: Naikefotosport

Po udarnem začetku in zmagi v uvodni vožnji na čas, po kateri je oblekel tudi rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku, se 3. etapa dirke po Baskiji ni razpletla po željah Primoža Rogliča. Slovenski kolesarski as se je 38 kilometrov pred ciljem zapletel v hud padec, po katerem ni veliko manjkalo, da bi odstopil.

Po padcu, ki ga je ujel eden od navijačev ob progi in ga objavil na družbenem omrežju X, ga je zdravnik dirke pregledal po protokolu za pretres možganov in mu dovolil nadaljevanje. Takrat je slovenski kapetan ekipe Bore Hansgrohe, ki je imel več odrgnin na desni strani telesa, za glavnino zaostajal že za skoraj dve minuti in pol, a je bila ta korektna do vodilnega kolesarja in ni izkoristila njegovega padca. S pomočjo moštvenih kolegov je 26 kilometrov pred ciljem ujel priključek z ospredjem.

Rogličevi tekmeci niso napadali niti na zadnjem vzponu dneva, tako da je o zmagovalcu etape odločal šprint glavnine, pred katerim je prišlo do še enega množičnega padca, v katerem jo je skupil kapetan ekipe UAE Juan Ayuso.

{/twitter}

Etapo je dobil Quinten Hermans (Alpecin Deceuninck), 34-letni Zasavec pa je z 18. mestom je ubranil rumeno majico. Nekaj sekund so mu tekmeci sicer odščipnili na letečem cilju, ki ga je dobil Remco Evenepoel (Soudal Quick Step) pred Isaacom del Torom (UAE) in Jonasom Vingegaardom (Visma Lease a Bike).

Rogličev najbližji zasledovalec v skupnem seštevku je zdaj Evenepoel, ki zaostaja le 7 sekund, sledijo pa Mattias Skjelmose (Lidl Trek) 10 sekund za rumeno majico ter Ayuso in Vingegaard (oba 0:14). Ni pa jasno, kako hude bodo posledice Rogličevega padca in kako bodo vplivale na njegovo nadaljevanje dirke. Iz njegove ekipe so sporočili, da so prve preiskave pokazale, da ima več površinskih ran, odrgnin in podplutb na desni strani telesa ter da je pregled ob cesti pokazal, da ni imel pretresa možganov. Bodo pa v ekipnem hotelu naredili še bolj podrobno preiskavo.

Results powered by FirstCycling.com

 

Preberite še:

Komentarji: