Kolesarsko SP 2022 bo v avstralskem letovišču Wollongong

Svetovna karavana se bo drugič doslej zbrala na avstralskih tleh, leta 2010 sta bila gostitelja Melbourne in Geelong.
Fotografija: Po petih zaporednih izvedbah v Evropi se bo leta 2022 kolesarsko SP vrnilo v Avstralijo. FOTO: Reinhard Eisenbauer/AFP
Odpri galerijo
Po petih zaporednih izvedbah v Evropi se bo leta 2022 kolesarsko SP vrnilo v Avstralijo. FOTO: Reinhard Eisenbauer/AFP

Pariz – Dvanajst let po tem, ko se je svetovna elita zbrala v Melbournu in Geelongu in se je laskave lovorike razveselil Norvežan Thor Hushovd, bo Avstralija leta 2022 ponovno (drugič doslej) gostila svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Kot je potrdila Mednarodna kolesarska zveza (UCI), bodo odličja tedaj delili v obalnem mestu Wollongong, ki leži 68 kilometrov južno od Sydneyja. To bo prvo največje tekmovanje izven Evrope po predlanski Dohi – lani je namreč karavano gostil norveški Bergen, letos Innsbruck, prihodnje leto ga bo britanski Harrogate, leto pozneje švicarski Martigny, še leto pozneje pa belgijska Leuven in Brugge.


Leta 2025 v Afriki


»Želja je bila vsakoletno veliko tekmovanje po petih zaporednih izvedbah na tleh stare celine preseliti kam drugam. To potrjuje, da prvenstva niso svetovna zgolj po udeležbi, temveč tudi po lokacijah prireditev. Globalno noto želimo še bolj utrditi z izbiro gostitelja leta 2025, ko bo svetovno prvenstvo potekalo v Afriki,« je ob robu izbire Wollongonga, mesta z manj kot 300.000 prebivalci, poudaril prvi mož UCI David Lappartient. Neznanka ostaja le še prireditelj superprvenstva leta 2023, ko se bodo na istem tekmovanju poleg cestnih kolesarjev merili še gorski, stezni in kolesarji BMX. Najglasneje se kot o možnem gostitelju govori o Glasgowu.

Preberite še:

Komentarji: