Ljubljančani odhajajo na Nizozemsko z visokimi pričakovanji

Kolesarji ekipe Ljubljana Gusto Xaurum bodo dirkali na etapni dirki druge kategorije Fleche du Sud na Nizozemskem. 
Fotografija: Kolesarji ljubljanskega kluba odhajajo na Nizozemsko. FOTO: Mario Stiehl
Odpri galerijo
Kolesarji ljubljanskega kluba odhajajo na Nizozemsko. FOTO: Mario Stiehl

Ljubljanska kolesarska ekipa si je zagotovila še eno povabilo na pomembno etapno dirko v tujini, ki bo koristila razvoju domačih kolesarjev. Petdnevna dirka Fleche du Sud je resda zgolj druge kategorije, a bo zasedba na njej močna, predvsem pa se bodo Ljubljančani pomerili z neposrednimi tekmeci v kategoriji do 23 let. 

»Veseli me, da smo dobili povabilo na to dirko. Ne glede na to, da je dirka druge kategorije UCI, gre za izredno kvalitetno dirko z močnimi kolesarji na startu. Ekipe prihajajo predvsem iz Belgije, Francije, Nizozemske in Danske. Veliko teh kolesarjev je kategorije pod 23 let in bodo neposredna konkurenca našim fantom tudi na evropskem in svetovnem prvenstvu. Na dirko gremo z najmočnejšo postavo in pričakujemo, da bomo krojili razplete etap in se potegovali za visoko uvrstitev v skupnem seštevku,« je pred začetkom optimističen direktor ekipe Ljubljana Gusto Xaurum Tomaž Poljanec.

Povedal je še nekaj o profilu etap na Nizozemskem: »Res je, da je ta dirka nekoliko bolj specifična saj je bolj podobna belgijskim - ardenskim klasikam, se pravi veliko kratkih in strmih vzponov, ozke ceste in običajno je tudi veter precejšen faktor, ki vpliva na razplet dirke. Konkurenca bo močna in običajno se dirka zelo agresivno od starta do cilja. Vsekakor bo dirka nova odlična izkušnja za naše mlade fante in dobra priprava za nadaljevanje sezone.«

Vodji ekipe bosta mlada reprezentanta Tadej Pogačar in Žiga Jerman, Pogačar se bo boril za visoka mesta v skupnem seštevku, Jerman pa bo nevaren v hitrih zaključkih etap, razgibane trase na Nizozemskem bi mu morale biti pisane na kožo. Dirka se bo s prvo etapo začela v sredo, trajala bo do nedelje. 

Preberite še:

Komentarji: