Monika Hrastnik po padcu v bolnišnici

Evropska prvakinja v gorskem kolesarstvu je bila resna kandidatka za visoka mesta tudi na SP v Lenzerheide.
Fotografija: Monika Hrastnik v Švici ni imela sreče. FOTO: Rick Schubert
Odpri galerijo
Monika Hrastnik v Švici ni imela sreče. FOTO: Rick Schubert

Lenzerheide – Današnje dogajanje na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Lenzerheide se za slovenski tabor ni dobro razpletlo. V kvalifikacijah spusta je namreč evropska prvakinja Monika Hrastnik padla v spodnjem delu proge in si pri tem, kot je pokazal pregled v bolnišnici, poškodovala medenico, je poročala STA.


Poškodba medenice


Monika je bila, pred padcem, pri tretjem merjenju vmesnega časa deveta. »Očitno si je poškodovala bok, obstaja tudi možnost resnejše poškodbe. Videl sem jo z gondole, ležala je na tleh v bolečinah, več bodo povedali po slikanju. Vsako poškodbo jemljejo resno. To so prve informacije, z Moniko še nisem govoril, ta hip ne vem ničesar več,« je za STA kmalu po nezgodi komentiral vodja reprezentance v spustu Miha Jakopič.


Šest tednov na berglah


Prvi zdravniški pregledi so pokazali, da je Mozirčanka utrpela poškodbo medenice, v bolnišnici bo ostala vsaj do jutri. »Danes bo zagotovo ostala v bolnišnični negi, jutri jo bodo skušali še enkrat slikati in jo postaviti na noge. Na srečo ni nič resnega. Videti je, kot da ima nekaj počeno. Zdravnica, s katero sem se pogovarjal, mi je zagotovila, da ni nič kritičnega, morala pa bo šest tednov vztrajati na berglah. Če bo jutri vse v redu, jo bodo odpustili, na dirki pa je seveda ne bo,« je še sporočil Jakopič.


Peta v sezoni svetovnega pokala


Hrastnikova je sicer sezono svetovnega pokala končala kot peta, zmagala je v evropskem pokalu in tudi na evropskem prvenstvu, na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) pa drži četrto mesto, zato je bila glavni slovenski up na prvenstvu. V kvalifikacijah sta bila v konkurenci elite najprepričljivejpa Britanka Rachel Atherton in Novozelandec Brook McDonald.


Žabjek precej pred državnim prvakom


Že pred tem je moral skozi kvalifikacije tudi mladinec Žak Gomilšček, ki je vpisal 25. čas, od najhitrejšega Britanca Kada Edwardsa je bil počasnejši za 21,5 sekunde. Med člani je povratnik po številnih poškodbah v sezoni Jure Žabjek postavil 24. rezultat s skoraj desetsekundno zamudo, državni prvak Miran Vauh pa je zaostal pol minute in na 84. mestu odstal brez nedeljskega finala.
 

Komentarji: