QuickStep vendarle našel rešitelja, bo Gaviria ostal?

Vodja najboljše ekipe letošnje sezone Patrick Lefevre je našel novega glavnega sponzorja, to bo postalo belgijsko podjetje Deceuninck.
Fotografija: QuickStep je strah in trepet ne le na klasikah, temveč na praktično vsaki dirki, kjer se njihovi kolesarji pojavijo na štartu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
QuickStep je strah in trepet ne le na klasikah, temveč na praktično vsaki dirki, kjer se njihovi kolesarji pojavijo na štartu. FOTO: AFP

V sezoni 2018 je bil QuickStep z naskokom najboljša sezona, danes so dosegli že 70. zmago, pa sezone sploh še ni konec. Vse to jim je uspelo s skoraj pol manjšim proračunom, kot ga ima britanski Sky, vseeno pa se je QuickStep odločil, da v prihodnji sezoni ne bo več glavni sponzor ekipe. 
 
Izkušeni Patrick Lefevre je bil v takšnem položaju že večkrat, zato ni obupal in vse do zadnjega iskal sponzorja, ki bi prispeval ime in dobršen delež proračuna ekipe. Našel ga je v belgijskem podjetju Deceuninck, ki proizvaja okna. 
 
»V čast mi je, da smo dosegli dogovor. Po njihovi zaslugi in po zaslugi drugih sponzorjev imamo zagotovljeno prihodnost, zdaj lahko za daljše obdobje načrtujemo sestavo ekipe, ob te pa obljubljamo, da bomo v prihodnje še boljši,« je dogovor komentiral Lefevre. 
 
Belgijska ekipa bi sicer zagotovo obstala tudi v prihodnji sezoni, ampak s precej manjšim proračunom, zato je nekaj zvezdnikov že resno razmišljalo o odhodu. Niki Terpstra je odšel, Fernando Gaviria pa naj bi bil že dogovorjen z UAE Emirates. Blizu odhoda je tudi Enric Mas, ki si ga zelo želijo pri Astani. 

Fernando Gaviria (desno) je morda najboljši mladi šprinter na svetu. Bo tudi v prihodnji sezoni branil barve belgijske ekipe? FOTO: AFP
Fernando Gaviria (desno) je morda najboljši mladi šprinter na svetu. Bo tudi v prihodnji sezoni branil barve belgijske ekipe? FOTO: AFP

 
Vprašanje je, kako bo nova sponzorska pogodba vplivala na odločitev Gavirie in Masa, če bi odšla oba, bi bil to velik udarec za sicer še vedno zelo nadarjeno ekipo. 
 

Preberite še:

Komentarji: