Roglič in Pogačar po klancih in dolinah skupaj z navijači

Največja kolesarski dirka na svetu po Franciji bodo ob cestah zagotovo spremljali kolesarski navdušenci.
Fotografija: Primož Roglič (desno) in Tadej Pogačar bosta imela na dirki po Franciji bržkone glasno in številčno podporo največji kolesarskih navdušencev iz Slovenije. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Primož Roglič (desno) in Tadej Pogačar bosta imela na dirki po Franciji bržkone glasno in številčno podporo največji kolesarskih navdušencev iz Slovenije. FOTO: Jure Eržen/Delo

Direktor kolesarske dirke po Franciji Christian Prudhomme je v pogovoru za španski El Periodico dejal, da bo letošnji Tour skoraj zagotovo potekal v prisotnosti gledalcev. Dodal je še, da so morali organizatorji spremeniti eno od etap, a da večjih sprememb v luči novega koronavirusa na največji tritedenski dirki na svetu ni pričakovati.

Prudhomme je v pogovoru za španski časnik dejal, da bodo za gledalce obstajale določene omejitve. »Morda letos res ni najboljše leto za zbiranje avtogramov. Navijači bodo lahko obiskali Tour, a bodo razporejeni tako, da bodo oddaljeni od tekmovalcev,« je dejal direktor Toura. Pričakuje, da bodo protokole za obisk gledalcev urejali ves julij in tudi v začetku avgusta.

Dodal je, da bodo na vzpone predvidoma spuščali le gledalce na kolesih, pohodnike in tiste, ki bodo uporabljali sredstva javnega prevoza organizatorja, medtem ko bo vožnja z avtomobili in avtodomi zelo omejena.

Obenem je dodal, da na odru za zmagovalce ne bo več poljubljanja in objemanja, v veljavi pa bodo strogi zaščitni ukrepi.

»Ampak ponavljam, položaj se spreminja iz dneva v dan, tako da bomo proti začetku Toura vedeli bolj natančno, kaj in kako omejiti,« je na to temo dejal Prudhomme.

Omejen bo tudi reklamni konvoj več stotih vozil, ki pred glavnino pelje po trasah etap. Ta bo zaradi finančnega vpliva, ki ga je imel na trg novi koronavirus, letos omejen na vsega 60 odstotkov siceršnjega števila vozil, ocenjuje Prudhomme.

Organizatorji so po njegovih besedah morali skrajšati eno od etap. Tako bo 14. etapa med Clermont-Ferrandom in Lyonom za tri kilometre krajša (194 km), sicer pa Prudhomme do začetka Toura ne pričakuje novih posegov v traso.

Dirka po Franciji se bo po prilagojenem koledarju Mednarodne kolesarske zveze začela 29. avgusta, končala pa 20. septembra na Elizejskih poljanah.

Preberite še:

Komentarji: