Roglič je brez težav zadržal vodstvo, Mezgec med najhitrejšimi v etapi

Slovenski as ostaja vodilni v skupnem seštevku na kolesarski dirki Pariz-Nica.
Fotografija: Primož Roglič drvi novim podvigom naproti. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič drvi novim podvigom naproti. FOTO: Franck Fife/AFP

Primož Roglič ostaja vodilni v skupnem seštevku na kolesarski dirki Pariz-Nica. Njegovi tekmeci v 213,6 kilometra dolgi šesti etapi, v kateri so bili tudi štirje kategorizirani vzponi, niso videli priložnosti za napad, tako da kolesarji ekipe Jumbo-Visma niso imeli resnejšega dela pri branjenju rumene majice, ki jo nosijo od prvega dneva.

Tokrat so poskušali osvojiti etapno zmago, v razredčeni skupini se je v šprintu do nje poskušal dokopati Belgijec Wout Van Aert, a ga je s pobegom v zadnjih kilometrih najdaljše etape na dirki presenetil Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies), ki je dosegel svojo prvo zmago v profesionalni karieri; začel jo je leta 2017.

Francoz je ciljno črto prevozil tik preden bi ga ujela glavna skupina, v kateri je bil poleg Rogliča, ki je zasedel 24. mesto, tudi Luka Mezgec. Kolesar ekipe BikeExchange-Yayco je bil v šprintu šesti. Poleg Burgaudeauja so ga premagali še Mads Pedersen, Van Aert, Biniam Girmay in Bryan Coquard.

Domen Novak je zaostal za dve minuti in 19 sekund ter zasedel 64. mesto, Jan Polanc pa je tako kot še nekaj drugih odstopil. Že četrtkovo etapo zaradi zdravstvenih težav ni dokončala cela kopica tekmovalcev, odstopi zaradi slabega počutja so se danes le nadaljevali.

V soboto bo na sporedu etapa od Nice do prelaza Turini z zahtevnim zaključnim vzponom. Roglič ima v skupnem seštevku 39 sekund prednosti pred Britancem Simonom Yatesom, za 41 sekund na tretjem mestu zaostaja Francoz Pierre Latour.

Preberite še:

Komentarji: