V soboto na Stelvio tudi Primož Roglič

Boji najboljših šprinterjev se bodo začeli ob 17. uri, hribolazci se bodo pomerili dve uri kasneje.
Fotografija: Primož Roglič letošnjega septembra med dirko po Franciji. FOTO: Benoit Tessier Reuters
Odpri galerijo
Primož Roglič letošnjega septembra med dirko po Franciji. FOTO: Benoit Tessier Reuters

V soboto se bo začel posebni kolesarski spletni izziv zvezd, na katerem bo nastopil tudi najboljši kolesar letošnje sezone Primož Roglič. Enaiintridesetletni Kisovčan bo eden od osmerice hribolazcev, ki se bodo udarili v spletni različici slovitega prelaza Stelvio.

V četrtfinalu tega posebnega izziva, nad katerim bdijo organizatorji Gira, RCS Sport, se bo zmagovalec letošnje dirke po Španiji in drugouvrščeni z dirke po Franciji pomeril z nemškim kolesarjem Benom Zwiehoffom (od leta 2021 član Bora-hansgrohe) v spodnjem delu Stelvia.


Šprinterji ob 17. uri., hribolazci dve uri pozneje


V zgornjem delu se bosta pomerila presenetljivi zmagovalec letošnjega Gira Tao Geoghegan Hart in lanski zmagovalec prve izdaje tega izziva Italijan Giulio Ciccone. Preostala para bosta Bauke Molema - Harold Tejada in Joao Almeida - Harm Vanhoucke.

Med sprinterji, ki bodo tekmovali po »spletni Toskani«, bo nastopilo še več svetovnih zvezd, ki so skupaj zbrali več kot 300 zmag v profesionalnem kolesarstvu. Med njimi bosta tudi najboljši sprinter Gira Francoz Arnaud Demare in Irec Sam Bennett, ki je osvojil zeleno majico na Touru. Četrtfinalni pari so Caleb Ewan - Mads Pedersen, Arnaud Demare - Sacha Modolo, Pascal Ackermann - Ben Swift in Sam Bennett - Tim Merlier.

Boji najboljših šprinterjev se bodo začeli ob 17. uri, hribolazci se bodo pomerili dve uri kasneje. Dvoboje bo možno spremljati prek družbenih omrežjih organizatorja RCS Sports.

Preberite še:

Komentarji: