Vingegaard sporočil Pogačarju: Naslednje etape bodo ustrezale meni

Trenutno vodilni tekmovalec na kolesarski dirki po Franciji Jonas Vingegaard je zadovoljen s svojimi predstavami v uvodnih etapah.
Fotografija: Jonas Vingegaard se veseli naslednjih izzivov na Touru. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Jonas Vingegaard se veseli naslednjih izzivov na Touru. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Trenutno vodilni tekmovalec na kolesarski dirki po Franciji Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) je zadovoljen s svojimi predstavami v uvodnih devetih etapah. Branilec lanskega prvega mesta z Danske ima v skupni razvrstitvi 17 sekund prednosti pred Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates), kar je več, kot je pričakoval pred letošnjim Tourom.

»Kolesarske trase v prvem tednu dirke mi niso ustrezale, te pridejo na vrsto šele v nadaljevanju. Kljub temu sem v rumenem, to je nekaj, kar me dela zelo zadovoljnega,« je svoje nastope v prvem tednu tekmovanja na najbolj prestižni večtedenski dirki na svetu na novinarski konferenci ocenil 26-letni kolesar iz Hamletove dežele, ki že tretjo leto zaporedoma kroji sam vrh na francoski pentlji.

»Moje počutje je bilo kljub vročini povsem v redu«

Klubski sotekmovalec Primoža Rogliča pri nizozemski ekipi je na lanski dirki po Franciji pokoril vso konkurenco, leto pred tem pa je dirko s tradicionalnim zaključkom na Elizejskih poljanah končal na skupnem drugem mestu za Pogačarjem, dvakratnim zaporednim zmagovalcem v letih 2020 in 2021.

Tadej Pogačar FOTO: Bernard Papon/AFP
Tadej Pogačar FOTO: Bernard Papon/AFP

»Že pred letošnjo dirko sem se zavedal, da Pogačarju bolj ustrezajo etape v prvem tednu tekmovanja. Menim, da bom v prednosti v drugem in tretjem delu dirke, zelo se veselim preizkušenj v Alpah,« je dodal Vingegaard, ki ga ni posebej vznemirila izguba osmih sekund proti slovenskemu kolesarskemu asu s Klanca pri Komendi na nedeljskem vzponu na Puy de Dome.

»Moje počutje je bilo kljub vročini povsem v redu. Moja primarna naloga je bila slediti Pogačarju. Priznam, da je bil malenkostno boljši od mene,« je o nedeljski zadnji etapi pred prvim dnevom premora na Touru dejal Vingegaard, ki je najbolj užival v tem, da ga je na cilju pričakala njegova družina. »To mi največ pomeni, po srečanju z družino sem takoj pozabil na etapo,« je še dodal Danec. Francoska pentlja se bo po dnevu premora nadaljevala v torek, ko bo na sporedu razgibana etapa med krajema Vulcania in Issoire v dolžini 167,2 km.

Preberite še:

Komentarji: