Atlanta in LA vrnila udarec, seriji spet izenačeni

Trae Young in Bogdan Bogdanović sta Jastrebom prinesla pomembno zmago proti Philadelphii. Clippersi so imeli razigrana Kawhija Leonarda in Paula Georgea.
Fotografija: Trae Young je Atlanto popeljal k zmagi. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
Trae Young je Atlanto popeljal k zmagi. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Trae Young je dosegel 25 točk in kar 18 asistenc ter Bogdan Bogdanović 22 točk za Atlanto, ki je na razburljivi tekmi premagala Philadelhio s 103:100 ter izenačila serijo polfinala vzhodne konference lige NBA na 2:2 v zmagah.



»Ta ekipa se nikoli ne preda, ne glede na izid. Všeč mi je, kako se borimo, in ponosen sem na našo današnjo predstavo,« je po koncu dejal Young.



V Los Angelesu sta četrto tekmo odigrala LA Clippers in Utah Jazz iz zahodne konference, zmage pa so se veselili krvniki Dončićevega Dallasa iz Kalifornije, ki so bili v svojem Staples Centru boljši s 118:104 in so prav tako polfinalno serijo vrnili na izhodišče.

Bogdan Bogdanović je dosegel 22 točk. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Bogdan Bogdanović je dosegel 22 točk. FOTO: Kevin C. Cox/AFP


Po točkah so izstopali trije domači košarkarji. Kawhi Leonard in Paul George sta jih dosegla po 31 in Marcus Morris 24. Pri Jazz je bil daleč najbolj učinkovit Donovan Mitchell s 37 točkami. Bojan Bogdanović jih je dodal 18.



»Skušali smo biti agresivni tako v napadu kot v obrambni. To je odlična mešanica, če ti uspe oboje,« je dejal George, ki je odigral svojo stoto tekmo končnice.



Kawhi Leonard je bil razpoložen. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports
Kawhi Leonard je bil razpoložen. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports


Izida:

Atlanta Hawks : Philadelphia 76ers 103:100 - serija je izenačena na 2:2 v zmagah

Los Angeles Clippers : Utah Jazz 118:104 - serija je izenačena na 2:2 v zmagah

Preberite še:

Komentarji: