Čančar brez zgrešenega meta dosegel 15 točk, po tekmi potrkal na les

Košarkarji moštva Denver Nuggets so strli odpor moštva Miami Heat, uspešni tudi Chicago Bulls z Goranom Dragićem.
Fotografija: Vlatko Čančar je bil tokrat stoodstoten. FOTO: Matthew Stockman/AFP
Odpri galerijo
Vlatko Čančar je bil tokrat stoodstoten. FOTO: Matthew Stockman/AFP

V ligi NBA sta se ponoči zmag veselila dva slovenska košarkarja. Denver Nuggets so z Vlatkom Čančarjem na domačem parketu s 124:119 strli odpor moštva Miami Heat, Chicago Bulls pa so z Goranom Dragićem prav tako pred svojimi navijači s 132:118 odpravili Detroit Pistons.

Zelo dobro predstavo je za konec leta uprizoril Čančar, ki je k Denverjevemu uspehu prispeval 15 točk. In to s stoodstotnim metom! Zadel je namreč oba prosta meta in vseh pet poskusov iz igre, od tega tri trojke. Za nameček je v 18 minutah v statistiko vpisal še tri asistence in eno ukradeno žogo.

»Gremo v pravo smer. Še naprej moramo igrati preprosto in osredotočeno ter ostati zdravi. Zdaj moram pa potrkati na les. Ko sem to nazadnje rekel, sem si zlomil nogo,« je po tekmi povedal 25-letni Koprčan.

Ob Čančarju je bil – zanimivo – stoodstoten tudi Američan Kentavious Caldwell-Pope, ki je bil z dvajsetimi točkami (prosta meta: 2:2; za dve: 3:3; za tri: 4:4) najučinkovitejši mož pri gostiteljih. Le eno točko manj je dosegel srbski orjak Nikola Jokić, ki se je izkazal s trojnim dvojčkom (ob 19 točkah je zbral še po ducat skokov in asistenc).

Goran Dragić (z žogo) je tokrat dosegel štiri točke. FOTO: Michael Reaves/AFP
Goran Dragić (z žogo) je tokrat dosegel štiri točke. FOTO: Michael Reaves/AFP

Dragić tokrat ni bil najbolj natančen. V 15 minutah je dosegel štiri točke, potem ko je zadel dva meta od štirih za dve točki in zgrešil oba poskusa za tri točke. K zmagi Bikov je prispeval še dva skoka in eno asistenco, eno žogo pa je izgubil. V domači zasedbi je tokrat blestel Američan Zach LaVine, ki je k zmagi prispeval kar 43 točk (z zelo dobrim metom iz igre 15:20).

Izjemen večer je imel tudi LaVinov rojak LeBron James, ki se je za svoj 38. rojstni dan obdaril s 47 točkami (z metom iz igre 18:27) in zmago moštva Los Angeles Lakers v gosteh nad Atlanto Hawks (130:121).

LeBron James se je za svoj 38. rojstni dan obdaril s 47 točkami in zmago. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
LeBron James se je za svoj 38. rojstni dan obdaril s 47 točkami in zmago. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Drugi izidi – Orlando Magic : Washington Wizards 100:119, Toronto Raptors : Phoenix Suns 113:104, Milwaukee Bucks : Minnesota Timberwolves 123:114, New Orleans Pelicans : Philadelphia 76ers 127:116, Denver Nuggets - Miami Heat 124:119, Golden State Warriors : Portland Trail Blazers 118:112, Sacramento Kings : Utah Jazz 126:125.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Preberite še:

Komentarji: