Cleveland tudi brez prvih zvezdnikov strl Minnesoto

V dvoboju drugouvrščenih ekip v obeh konferencah lige NBA je bil najboljši strelec pri gostiteljih Darius Garland s 34 točkami.
Fotografija: Cleveland je pod taktirko Dariusa Garlanda opravil še z Minnesoto. FOTO: Ken Blaze/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Cleveland je pod taktirko Dariusa Garlanda opravil še z Minnesoto. FOTO: Ken Blaze/Usa Today Sports Via Reuters Con

Košarkarji Clevelanda so v pretekli noči v ligi NBA po podaljšku premagali Minnesoto s 113:104. Šlo je za dvoboj drugouvrščenih ekip v obeh konferencah lige. Prvi strelec Clevelanda je bil Darius Garland s 34 točkami.

Moštvo Clevelanda potrjuje odlično formo. Po odmevni zmagi proti Bostonu v torek in zmago v zadnji sekundi proti Dallasu slovenskega asa Luke Dončića pretekli teden, je tokrat zabeležilo še eno odmevno zmago. To pa brez pomoči treh trenutno poškodovanih igralcev iz standardne prve peterke Donovana Mitchella, Evana Mobleya in krvnika Dallasa Maxa Strussa.

Najbolj se je za domačo ekipo izkazal Garland, ob njem pa je s 33 točkami svoj strelski rekord dosegel Jarrett Allen in prispeval še 18 skokov.

V napeti končnici rednega dela tekme je Cleveland prejel darilo centra Minnesote Rudyja Goberta, ki je ob dosojeni šesti osebni napaki zaradi protestiranja sodniške odločitve prejel še tehnično napako. Garland je ob tem zadel prosti met in izenačil izid na 97:97, to pa je bila tudi zadnja točka rednega dela.

»Nesprejemljivo je, da prejmeš tehnično napako 27 sekund pred koncem tako izenačene tekme. Moramo biti pametnejši,« je o tem dejal nadomestni trener Minnesote Micah Nori. Ta je tokrat zamenjal glavnega trenerja Chrisa Fincha, ki je tekmo izpustil zaradi slabega počutja.

V podaljšku sta blestela Garland in Allen, ki sta ob neučinkovitem napadu Minnesote uspela narediti razliko za zmago.

Prvi strelec Minnesote je bil s 34 točkami Naz Reid, Anthony Edwards jih je dodal 19 ob sicer izjemno neučinkovitem metu iz igre.

D'Angelo Russell, prrvi strelec Los Angeles Lakers proti Milwaukeeju, je dosegel kar 44 točk. FOTO: Sean M. Haffey/Getty Images Via AFP
D'Angelo Russell, prrvi strelec Los Angeles Lakers proti Milwaukeeju, je dosegel kar 44 točk. FOTO: Sean M. Haffey/Getty Images Via AFP

Odmevala je tudi zmaga Los Angeles Lakers nad Milwaukeejem. Za zmago jezernikov s 123:122, ki so igrali brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, je 5.9 sekund pred koncem koš dosegel D'Angelo Russel. Spencer Dinwiddie je nato blokiral poskus zvezdnika Milwaukeeja Damiana Lillarda.

Russel je bil tudi sicer prvi strelec srečanja s 44 točkami. Od tega jih je 21 dosegel v zadnji četrtini.

Oklahoma je medtem preobrnila zaostanek 14 točk za zmago nad Miamijem s 107:100. Glavni akter preobrata je bil Shai Gilgeous-Alexander, ki je 23 od 37 točk dosegel v drugem polčasu.

Zmago je zabeležil tudi New Orleans, ki j nea krilih 23 točk in 12 skokov Ziona Williamsona s 103:95 premagal Philadelphio.

Dallas z Dončićem v noči na nedeljo gostoval pri eni najslabših ekip lige Detroit Pistons.

Preberite še:

Komentarji: