Dallasov in Dončićev večer za pozabo (VIDEO)

Telički so sklonili glave ob najhujšem porazu v sezoni (106:132) v New Orleansu, Luka Dončić s parketa že sredi tretje četrtine.
Fotografija: Luka Dončić je bil na parketu manj kot običajno, 22 minut. FOTO: Scott Threlkeld/AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil na parketu manj kot običajno, 22 minut. FOTO: Scott Threlkeld/AP

New Orleans – Minulega večera se slovenski košarkarski biser Luka Dončić ne bo spominjal ravno z največjim veseljem. Njegov Dallas je namreč – brez standardnega Dennisa Smitha Jr., ki ga muči poškodba zapestja – grdo izgubil na gostovanju pred 14.810 gledalci v dvorani Smoothie King Center, Pelikani iz New Orleansa so bili prepričljivo boljši s kar 132:106, kar je sploh najhujši poraz moštva v tej sezoni, v kateri je polovično uspešno (dvanajst zmag in enajst porazov).


S parketa sredi tretjega dela


Dončić je igral bistveno manj kot običajno, že sredi tretje četrtine ga je nadomestil J. J. Barea, odtlej pa ni več stopil na parket. V natanko 22 minutah v igri je 19-letni Ljubljančan prispeval osem točk ob neprepričljivem metu (prosti meti 3:4, za dve 1:4, trojke 1:4), kar je njegov drugi najslabši izkupiček v sezoni, drugič v zadnjih treh tekmah, ki jih je odigral, je tudi ostal brez dvomestnega točkovnega iztržka, kar se mu pred tem kar 19-krat zapovrstjo ni pripetilo.


Šest podaj, štirje skoki


Sinoči je dodal še šest asistenc in štiri skoke ter si privoščil dve napaki. Dva obračuna v razmaku 24 ur sta najboljšega Dallasovega strelca, ki je imel pred dnevi za nameček še težave z desnim kolkom, očitno nekoliko zdelala, zato bo zanj in za ekipo, ki trenutno zaseda osmo mesto na razpredelnici zahodne konference, koristno, da bosta prihodnji dvoboj odigrala šele v noči na nedeljo, ko bosta gostila zasedbo Houstona, dotlej pa si bosta skušala nekoliko napolniti baterije.

Naslednjo tekmo bo odigral šele v noči na nedeljo. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Naslednjo tekmo bo odigral šele v noči na nedeljo. FOTO: Ronald Martinez/AFP


Prepričal Kralja Jamesa


V rahlo uteho pa je Dončiću lahko, da je večer prej ponovno navdušil košarkarski avditorij onstran »luže« in z magično trojko v zadnji minuti dvoboja s Portlandom prepričal tudi svojega idola in največjega od še aktivnih košarkarskih asov, LeBrona Jamesa, da je na uradnem družbenem profilu lige NBA všečkal Lukovo potezo tekme. Pohvale na Dončićev račun sicer kar dežujejo, pridružil se jim je tudi ugledni Dallasov spletni kronist Bobby Karalla, velik poznavalec dogajanja v klubu.


Tihi lovilec točk


»Prepričan sem, da bo Dončić nekoč v eni tekmi nabral 40 točk, 12 skokov in 11 asistenc, pa bomo sredi zadnje četrtine vseeno rekli: 'V tem dvoboju se pa res ni zdel nič posebnega.' Tako tiho in skrivoma si polni statistiko, da zlahka pozabiš, da je v dosedanjem delu sezone prvi strelec ter drugi podajalec in skakalec Teličkov,« je poudaril Karalla. Sinoči je polovico Dallasovih točk prispevala klop, izkazal se je Dwight Powell z dvojnim dvojčkom za 12 točk in 10 skokov, pri zmagovalcih pa center Julius Randle s 27 točkami in 18 skoki.


IZIDI


New Orleans Pelicans : Dallas Mavericks 132:106 (Luka Dončić 8 točk, 6 podaj, 4 skoki in 2 izgubljeni žogi v 22 minutah)

Cleveland Cavaliers : Golden State Warriors 105:129
Orlando Magic : Denver Nuggets 118:124 – po podaljšku
Atlanta Hawks : Washington Wizards 117:131
Brooklyn Nets : Oklahoma City Thunder 112:114
Memphis Grizzlies : Los Angeles Clippers 96:86
Milwaukee Bucks : Detroit Pistons 115:92
Minnesota Timberwolves : Charlotte Hornets 121:104
Toronto Raptors : Philadelphia 76ers 113:102
Los Angeles Lakers : San Antonio Spurs 121:113

Preberite še:

Komentarji: