Dallas streljal s praznimi naboji, tudi Dončić nemočen

Dallas Mavericks so s 77:107 izgubili proti New York Knicks, Dončić je dosegel 31 točk in prejel 14. tehnično napako. Met za 3 točke 6:44 (13,6 %).
Fotografija: Luka Dončić ni mogel preprečiti poraza Dallasa. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić ni mogel preprečiti poraza Dallasa. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports

Črn večer za košarkarje Dallas Mavericks v ligi NBA. Prvo četrtino so izgubili s 17:31 in drugo s 17:30, zadnjo pa z 12:24 in proti enemu najslabših moštev v ligi New York Knicks doživeli domači poraz s 77:107. Luka Dončić ni mogel preprečiti poloma, čeprav je dosegel 31 točk.

Dončić je igral 34 minut, met iz igre je imel 12:15 (48 %), za tri točke 3:11 (27,3 %), prosti meti 4:7 (57,1 %), vpisal je še 6 skokov in 4 asistence. V tretji četrtini, ki jo je Dallas dobil z 31:22, je dosegel 17 točk.

Julius Randle je zbral 26 točk za Knicks, ki so dosegli tri zaporedne zmage in ostajajo v igri za deseto mesto v vzhodni konferenci in zadnjo vstopnico za play-in za končnico. Mitchell Robinson je imel dvojni dvojček (11 točk, 11 skokov), dvomestno število točk so dosegli še RJ Barrett (18), Alec Burks (15), Taj Gibson (11) in Evan Fournier (10).

Luka Dončić je ugovarjal sodnikom. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Luka Dončić je ugovarjal sodnikom. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports

Dallas je prekinil serijo petih zmag. Zgrešil je prvih 19 poskusov za tri točke, skupaj pa izza črte imel mizeren učinek 6:44 (13,6 odstotka). Met iz igre na tekmi je bil 31,4-odstoten. Dončić si je v zadnji četrtini prislužil tudi 14. tehnično napako, še dve mu manjkata do ene tekme prepovedi igranja.

Dončič se bo pritožil

»Ni bila tehnična, tudi tokrat se bom pritožil,« se je branil Ljubljančan, ki je bil enkrat s pritožbo že uspešen. O tekmi pa je povedal: »Zmagali smo petkrat zapored in imeli eno slabo tekmo, to je to.«  

  

Spencer Dinwiddie je dosegel 13 točk za Dallas, vsi ostali manj kot 10. New York je tekmo odprl z vodstvom z 12:3 in 22:5 in največ vodil za 32 točk. Dallas se je najbolj približal v tretji četrtini, ko je Dončić s trojko naredil delni izid 9:0 za 60:74 ob koncu tretje četrtine.

Luka Dončić je dosegel 31 točk za Dallasa. FOTO: Kevin Jairaj/ USA Today Sports
Luka Dončić je dosegel 31 točk za Dallasa. FOTO: Kevin Jairaj/ USA Today Sports

New York očitno ne leži Dallasu, 12. januarja je bilo 108:85. Knicks so že petkrat zapored slavili v American Airlines Centru.

Dallasovo sezono sicer zaznamujejo povratki, dosegel je že 13 zmag na tekmah, na katerih je zaostajal za vsaj 10 točk. Toda minus 27 ob polčasu je bilo preveč. V sezoni je zbral 40 zmag in 26 porazov, spet se je znašel bližje šestemu kot četrtemu mestu v zahodni konferenci.

Pet zaporednih gostovanj

»Zato pa imamo 82 tekem. Včasih se zgodi, da enostavno nimaš dneva. To je košarka, včasih ti gre, včasih ne. Nam tokrat ni šlo nič od rok. Kar 44 poskusov za tri in samo šest zadetih, na tak način ne moreš zmagati,« je povedal Dallasov trener Jason Kidd, ki se ne more pritoževati nad formo ekipe. Ta ima v tem letu score 24:8.

»Zdaj gremo na turnejo petih gostovanj, želimo se vrniti z vsaj tremi zmagami,« je dodal. Dallas bo v noči na soboto gostoval v Houstonu, potem pa se za štiri tekme preselil na vzhodno obalo.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: