Dončić prvi strelec Dallasa na Kitajskem (VIDEO)

Luka Dončić je v prvem polčasu pripravljalne tekme proti Philadelphii dosegel 11 točk, potem dodal še štiri in bil najboljši strelec za Dallas Mavericks na pripravljalni tekmi v Šenzenu.
Fotografija: Luka Dončić se je spet izkazal z dvomestnim številom doseženih točk. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić se je spet izkazal z dvomestnim številom doseženih točk. FOTO: AFP

Dallas je s 115:112 premagal Philadelphio, slovenski reprezentant Luka Dončić je na parketu univerzitetne dvorane v Šenzenu pred 17.396 gledalci igral 26 minut in dosegel 15 točk. Že v prvi četrtini je novinec v ligi NBA zadel tri trojke. Met iz igre je imel 4:8, zadel je vse štiri proste mete, zbral je še pet podaj in štiri skoke ter eno osebno napako.

Točko manj je prispeval Portoričan J.J. Barea, Jalen Brunson je dosegel 11, Dwight Powell in Dennis Smith Jr. pa po deset točk. V zasedbi iz Philadelphie je bil strelsko najbolj razpoložen Joel Embiid. Kamerunski center je dosegel 29 točk in pobral sedem žog pod obema obročema, Robert Covington pa je 18 točkam dodal še šest skokov.

Mavericksi so na Kitajskem oslabljeni, saj tja nista odpotovala Harrison Barnes (poškodba) in DeAndre Jordan (osebni razlogi).



Dallas bo v pripravah za novo sezono odigral še eno tekmo, 13. oktobra bo v svojem American Airlines Centru gostil Charlotte Hornets. Teksaška ekipa bo uvodno tekmo v rednem delu sezone lige NBA igrala 16. oktobra v Phoenixu.

Na petkovi tekmi v Šanghaju je bila s 120:114 boljša Philadelphia. Dončić je takrat v 30 minutah zbral 11 točk, šest skokov, tri podaje, tri blokade in dve ukradeni žogi. Forma mladega slovenskega asa je dobra novica za Dallas, pri katerem še lep čas zaradi poškodbe ne bo igral prvi zvezdnik Dirk Nowitzki.

Preberite še:

Komentarji: