Dončić s 25 točkami Dallas popeljal do zmage (VIDEO)

Slovenski košarkarski as je bil prvi strelec Teksačanov, ki so v domači dvorani dobili že 15 od 18 tekem.
Fotografija: Luka Dončić se odlično znajde v Dallasovi domači dvorani, v kateri je sinoči Teličke popeljal do 15. zmage. FOTO: Lm Otero/AP
Odpri galerijo
Luka Dončić se odlično znajde v Dallasovi domači dvorani, v kateri je sinoči Teličke popeljal do 15. zmage. FOTO: Lm Otero/AP

Navijači Dallasa so na tekmi proti Oklahomi od Luke Dončića in soigralcev dobili, česar so v tej sezoni vajeni v domači dvorani American Airlines Center. Slovenski as je bil s 25 točkami prvi strelec Teličkov, ki so se veselili zmage s 105:103.

To je bil njihov 15. uspeh v 18 domačih tekmah, za preboj v končnico pa bodo morali popraviti izplen v gosteh, kjer so doslej slavili le dve zmagi v 17 tekmah. Naslednja priložnost bo že danes, ko se bodo spet pomerili z Oklahomo.



Dončić, ki je na parketu preživel 33 minut in 49 sekund, je iz igre zadel 9 od 19 poskusov, od tega 4 od 11 za tri točke, zadel je tudi 3 od 4 prostih metov. Ob tem pa Ljubljančan, ki je v statistiko vpisal še 7 asistenc, 3 skoke, 1 ukradeno in 6 izgubljenih žog, ni bil prvi strelec tekme.


George tragični junak


Za Oklahoma City Thunder je Paul George dosegel 36 točk, natresel je tudi zadnjih 13 točk svojega moštva. To je dve minuti pred koncem vodilo še za šest točk, a vodstva ni zadržalo. George je štiri sekunde pred koncem zgrešil met za izenačenje, nato je bil izza črte za tri točke neuspešen še Russell Westbrook.

"Westbrook res ni imel strelskega večera. Seveda ga poznamo, prav nič se ne veselim tekme v Oklahomi," je domači trener Rick Carlisle izpostavil srečno podrobnost in nerazpoloženost gostujočega zvezdnika, ki bo imel že v noči na torek priložnost, da se oddolži za sila povprečno predstavo, v kateri je dosegel le 9 točk.

Luka Dončič je zadeval, a tudi izgubil šest žog. FOTO: Lm Otero/AP
Luka Dončič je zadeval, a tudi izgubil šest žog. FOTO: Lm Otero/AP


V napeti končnici sta se Dončiću, ki je bil najbolj zaslužen za to, da je Dallas v tretji četrtini vodil že za 13 točk, pri doseganju točk pridružila še Dennis Smith Jr. (14 točk), ki je Teksačane s polaganjem v zadnji minuti popeljal do vodstva s 104:103, še prej jih je s silovitim zabijanjem v igro vrnil DeAndre Jordan (12 točk in 17 skokov).

Telički, ki so se zmage veselili po delnem izidu 10:2 v končnici, bodo danes priti istemu tekmecu, le da v gosteh, poskušali svoj izkupiček popraviti na 50 odstotkov (ta čas 17 zmag in 18 porazov) ter se približati osmerici iz zahodne konference, ki se bo uvrstila v končnico. Zdaj so šele na 12. mestu.

Preberite še:

Komentarji: