Dončić z 21 točkami ni preprečil poraza teličkov

V košarkarski ligi NBA je Atlanta premagala Dallas Luke Dončića s 111:104. Goran Dragić z Miamijem premagal New York s 110:87.
Fotografija: Luka Dončić nadaljuje z vidnimi predstavami v svoji premierni sezoni v ligi NBA. Foto: AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić nadaljuje z vidnimi predstavami v svoji premierni sezoni v ligi NBA. Foto: AFP

Atlanta, Miami – V severenoameriški košarkarski ligi NBA je moštvo Dallas Mavericks, kjer je eden najvidnejših igralcev slovenski zvezdnik Luka Dončić, gostovalo pri Atalanti Hawks. Gostitelji so bili boljši s 111:104.

Dončić pa je za svojo ekipo dosegel 21 točk, ob tem pa je v 34 minutah igre zbral še 9 skokov in 2 podaji. Ljubljančan je bil drugi strelec Dallasa na tej tekmi, Wesley Matthews je zbral 23 točk, DeAndre Jordan pa je prispeval 11 točk, 16 skokov in 3 podaje.

Prvi strelec Atlante je bil Kent Bazemore z 32 točkami, Taurean Prince jih je prispeval 24.

Dallas je zdaj pri dveh zmagah in dveh porazih, v petek pa bo gostoval v Torontu.


Dragićevih 13 točk za zmago


Miami Heat Gorana Dragića je v domači dvorani s 110:87 odpravil New York Knicks. Vročica je pokazala drug obraz kot na prejšnjih tekmah. Hassan Whiteside je dosegel 22 točk in 24 skokov, Josh Richardson je k zmagi dodal 21 točk, Rodney Gruder 19 (iz le osmih poskusov).

Slovenec v dresu vročice Dragić, ki je odigral 29 minut, je dodal 13 točk, pet skokov in tri podaje. Miami, ki ima tako kot Dallas dve zmagi in dva poraza, naslednja tekma čaka v soboto, ko bo gostil še Portland.

Preberite še:

Komentarji: