Dragiša Drobnjak pri 40 letih končal bogato kariero (VIDEO)

Neuničljivi košarkar je na dolgi športni poti zamenjal mnoge delodajalce doma in na tujem, nazadnje je nosil majico Rogaške.
Fotografija: Dragiša Drobnjak (v obrambi) se je poslovil proti nekdanjim delodajalcem. Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Dragiša Drobnjak (v obrambi) se je poslovil proti nekdanjim delodajalcem. Foto Tadej Regent/Delo

Rogaška Slatina – Potem ko je Krka sinoči v drugem polfinalnem dvoboju odpravila Sixt Primorsko in izid v zmagah izenačila na 1:1, so branilci lovorike v ligi Nova KBM, košarkarji Petrola Olimpije, potrdili pot v finale, saj so še drugič ugnali Rogaško, tokrat na gostovanju s 73:67. Odpor gostiteljev so strli šele v zadnji četrtini, v 34. minuti so se s strojko najboljšega posameznika na parketu Devina Oliverja (20 točk) prvič prebili vodstvo z 59:57, nato pa prednost zadržali do konca.


»Odličen igralec in velik človek«


V vrstah poražencev, ki so si z uvrstitvijo v polfinale zagotovili nastopanje v regionalni ligi ABA 2 tudi v prihodnji sezoni, je bila polfinalna serija prav posebna za neuničljivega 40-letnega krilnega centra Dragišo Drobnjaka, ki je končal dolgo in bogato športno pot, na kateri je zamenjal mnogo delodajalcev v domovini in tujini, tri sezone pa je nosil tudi majico tokratnega nasprotnika Olimpije. Zdaj bo poiskal nov izziv v trenerskem poslu. »Odličen igralec in velik človek,« so se mu priklonili pri zadnjem delodajalcu. Začetek finalne serije na tri zmage bo prihodnjo soboto v Stožicah.


 

Komentarji: