Dvojni dvojček razigranega Dončića, tokrat z rekordnim številom asistenc (VIDEO)

Luka Dončić nadaljuje z izvrstnimi igrami v zadnjem obdobju, tokrat je vse do konca držal Dallas v igri proti Denverju, ki vodi na Zahodu. 
Fotografija: Luka Dončić je imel nekaj pripomb tudi na sojenje. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je imel nekaj pripomb tudi na sojenje. FOTO: AP

Denver Nuggets so zagotovo eno najlepših presenečenj sezone, z 21 zmagami in devetimi porazi so celo na vrhu zahodne konference, kjer so po razmerju zmag in porazov izenačeni z Golden Statom. Jasno je torej bilo, da bo gostovanje na visoki nadmorski višini v Koloradu velik zalogaj za Dallas, ki je na koncu izgubil s 118:126.

Telički bi poraz priznali že precej prej, če v njihovih vrstah ne bi igral razigrani Luka Dončić. Tokrat je slovenski čudežni deček v 34 minutah in pol zbral 23 točk, kar v zadnjih tekmah postaja stalnica in je impresivna številka za vsakega igralca, kaj šele za novinca, izstopalo pa je zanj rekordnih 12 asistenc, tako visoko v ligi NBA še ni prilezel. V statistiko je vpisal še šest skokov in ukradeno žogo, iz igre je zadel pet od 15 metov, od tega tri trojke iz devetih poizkusov, s črte prostih metov je bil natančen desetkrat iz 12 poizkusov.

Dončić v akciji z Wesom Matthewsom. FOTO: AP
Dončić v akciji z Wesom Matthewsom. FOTO: AP


Odlično se je kosal z sicer zelo dobro obrambo Denverja, ki je na zadnjih šestih tekmah ekipe puščala pod 100 točkami, nazadnje tudi vodilni z Vzhoda Toronto, tokrat pa so Dončiću ukradli le eno žogo. Denver je sicer do odločilne prednosti prišel ob koncu tretje četrtine, ko so z delnim izidom 14-0 prišli do vodstva s 105:95.

V zadnji četrtini je že šest minut pred koncem DeAndre Jordan naredil šesto osebno napako in moral na klop, Dallasu se je njegova odsotnost zelo poznala. Najboljši strelec pri Teličkih je bil Harrison Barnes s 30 točkami, pri Denverju pa izjemni Nikola Jokić, ki je bil z 32 točkami in 16 asistencami nerešljiva uganka za obrambo moštva Ricka Carlisla

Slednjega so vprašali, s čim ga je Dončić najbolj presenetil v prvem delu sezone, Carlisle pa je v šali odgovoril: »Z odstotkom metov s polovice igrišča, ki jih zadane na vsakem ogrevanju.«



Na preostalih tekmah torkovega večera v ligi NBA je Cleveland presenetil Indiano z 92:91, Washington je še poglobil krizo s porazom proti Atlanti s 118:110, odlično formo v zadnjem obdobju pa so nadaljevali tudi Brooklyn Nets, ki so 115:110 odpravili Los Angeles Lakers. Pri Jezernikih je novo izvrstno tekmo odigral LeBron James, dosegel je 36 točk in 13 skokov, tokrat sta bila razpoložena tudi Kyle Kuzma (22 točk, 11 skokov) in Lonzo Ball, ki je dosegel 23 točk. 

Po tekmi so iz Los Angelesa sporočili, da bo Brandon Ingram med okrevanjem po poškodbi občasno igral za njihovo razvojno ekipo v G-League.

Preberite še:

Komentarji: