Francozi v podaljšku končali italijansko pravljico

Pred spopadom Slovenije in Poljske za zadnjo polfinalno vozovnico EP v košarki se je kot tretja v polfinale uvrstila izbrana vrsta Francije.
Fotografija: Evan Fournier poskuša zadeti ob Nicolu Melliju. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Odpri galerijo
Evan Fournier poskuša zadeti ob Nicolu Melliju. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Francozi kot tretji polfinalisti letošnjega evropskega prvenstva v košarki čakajo le še na razplet četrtega para, v katerem bo branilka naslova Slovenija v Berlinu drevi preizkusila izbrano vrsto Poljske in se poskušala prebiti v svoj drugi zaporedni polfinale.

Francozi so v prvi četrtini proti Italiji vodili tudi že z desetimi točkami razlike, a so Italijani tudi po zaslugi spet močno razigranega novega člana Utah Jazz Simoneja Fontecchia (11 točk) do polčasa znižali zaostanek na 31:38. Pri Francozih sta v prvih 20 minutah najbolj izstopala Evan Fournier in Timothe Luwawu-Cabarrot (oba po 9).

V tretji četrtini so nato azzurri uprizorili popoln preobrat in z izidom 31:18 pred zadnjimi 10 minutami vodili s šestimi točkami naskoka (62:56). Na dvomestno razliko jim ni uspelo ubežati, galski petelini pa so v dramatični končnici izenačili na 77:77, potem ko je Fontecchio 16 sekund pred koncem zapravil dva prosta meta pri izidu 77:75 v korist Italije in je v protinapadu po skoku Rudyja Goberta s polaganjem zadel Thomas Heurtel. Italijanom po minuti odmora ni uspelo zadeti, potem ko so imeli za zadnji napad na voljo vsega pet sekund, dvoboj se je tako zavlekel v podaljšek, v katerem pa so Francozi vendarle uspeli streti čvrst italijanski oreh za končnih 93:85.

Prva strelca tekme sta bila sicer Fontecchio in Marco Spissu (oba po 21), a s tem nista uspela preprečiti bolečega poraza, ki je pritisnil piko na i sicer odličnemu turnirju za naše zahodne sosede. Heurtel je bil z izenačujočim košem v rednem delu in nekaj pomembnimi točkami ter asistencami v podaljšku prvo ime Francije z 20 točkami in 7 asistencami.

Preberite še:

Komentarji: