Goran Dragić in soigralci v velikem finalu lige NBA

Košarkarji Miami Heat so izločili Boston Celtics z izidom 4:2 in se bodo v finalu merili z ekipo Los Angeles Lakers.
Fotografija: Goran Dragić je pripeljal Miami Heat do finala najmočnejše košarkarske lige na svetu. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Goran Dragić je pripeljal Miami Heat do finala najmočnejše košarkarske lige na svetu. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports

Košarkarji Miami Heat so v šesti tekmi finala končnice vzhodne konference lige NBA premagali Boston Celtics s 125:113 in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah prebil v finale, kjer jih čakajo igralci Los Angeles Lakers na čelu z zvezdnikom LeBronom Jamesom, ki so v finalu zahoda s 4:1 v zmagah izločili Denver.

Goran Dragić je za zmago Miamija prispeval 13 točk, tri skoke in sedem podaj. Ljubljančan je v prvi četrtini, ki jo je Miami dobil s 33:27, dosegel pet točk ob eni trojki in 100-odstotnem metu iz igre. Uspeli sta mu tudi dve podaji.


Prvi strelec Miamija je bil Bam Adebayo


Ob koncu drugega polčasa je Miami, ki je drugo četrtino izgubil z 29:33, vodil le še za dve točki (62:60). Dragić je v drugi četrtini dodal le točko iz prostega meta in dva skoka ter tri podaje. V prvem polčasu sta bila najboljša strelca Miamija Bam Adebayo s 16 in Jimmy Butler s 13 točkami. Dragič je dosegel šest točk, dva skoka in pet podaj.

Ljubljančan med tekmo ni varčeval moči, pristal je tudi na parketu. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Ljubljančan med tekmo ni varčeval moči, pristal je tudi na parketu. FOTO: Kevin C. Cox/AFP


Miami je za dve točki vodil tudi po tretji četrtini, ki se je končala z izidom 88:86, obe ekipi pa sta dosegli po 26 točk. Dragić je v tretji četrtini dosegel sedem točk ter skok in dve podaji, do konca tekme pa več ni okrepil statistike.


Naslednji izziv sloviti LeBron James


Boston je zadnjo četrtino začel bolje z vodstvom 96:90, nato pa je na sceno stopil Tyler Herro in z dvema zaporednima košema izenačil na 96. Herro in Adebayo sta potem Miami povedla do vodstva s 109:102, ki ga Dragićeva ekipa, sicer brez slovenskega asa na parketu, več ni izpustila iz rok.

Goran Dragić v dvoboju s Kembo Walkerjem. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Goran Dragić v dvoboju s Kembo Walkerjem. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports


Adebayo je za Miami dosegel 32 točk, Butler 22, Herro 19, Duncan Robinson in Andre Iguodala pa po 15. Najboljša strelca Bostona sta bila Jaylen Brown s 26 točkami in Jayson Tatum s 24.

Zadnji tekmec Gorana Dragića in soigralcev v zgodovinski sezoni 2019/20 bo ekipa Los Angeles Lakers, pri kateri pripada prva vloga daleč največjemu zvezdniku lige NBA LeBronu Jamesu.

Preberite še:

Komentarji: