LeBron James brez dlake na jeziku: Adam, želim ekipo v Las Vegasu, hvala

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James je blestel na pripravljalni tekmi svojih Los Angeles Lakers v Las Vegasu, a še bolj odmevajo njegove izjave.
Fotografija: LeBron James (na fotografiji) je v nevadski puščavi dvignil veliko prahu. FOTO: Ethan Miller/AFP
Odpri galerijo
LeBron James (na fotografiji) je v nevadski puščavi dvignil veliko prahu. FOTO: Ethan Miller/AFP

LeBron James je v dvorani T-Mobile Arena dosegel 23 točk v 17 minutah, Los Angeles Lakers pa so morali s 115:119 priznati premoč Phoenix Suns. Novinarsko konferenco po dvoboju s tekmeci iz Arizone pa je James izkoristil za osebne potrebe, saj je poslal neposredno sporočilo komisarju lige Adamu Silverju. Ni skrivnost, da želi James v naslednjih letih postati lastnik ekipe.

»Zelo rad bi nekoč sem pripeljal ekipo. To bi bilo izjemno. Vem, da je Adam zdaj v Abu Dabiju, če se ne motim. A verjetno si ogleda vsak intervju, dobi vse prepise izjav igralcev v NBA. Torej ... Tukaj si želim ekipo, Adam. Hvala,« je dejal 37-letni James, ki je že manjšinski lastnik angleškega nogometnega velikana Liverpoola, odkupil pa je tudi delež Boston Red Sox iz severnoameriške baseballske lige MLB.

Najboljša navijaška baza na svetu

Dodal je tudi, in ob izjavi še pomežiknil, da je Las Vegas najboljša navijaška baza na svetu. James lahko lastnik ekipe postane šele po igralski upokojitvi, klub oz. franšizo pa bi lahko prevzel zgolj v sodelovanju z drugimi vlagatelji, čeprav je po ocenah Forbesa »težak« več kot milijardo dolarjev. Pogodbo z LA Lakers ima sklenjeno do konca sezone 2024/25.

Silver je v zadnjih izjavah sicer dejal, da vodstvo lige NBA v bližnji prihodnosti širitve ne načrtuje. »V nekem trenutku se bo širitev gotovo zgodila, a v tem trenutku se o tem ne pogovarjamo,« je povedal Silver, ki je sicer že z izbranimi besedami govoril tako o Las Vegasu kot o Seattlu, kjer se je liga NBA seveda že mudila.

»Gre za krasni tržišči. Že smo bili v Seattlu in žal mi je, da nas ni več. V Seattlu imamo ekipo v ligi WNBA, ki igra v skoraj povsem novi dvorani, ta pa beleži spektakularne rezultate. V Las Vegasu pa bo julija potekala naša poletna liga, že pa se je izkazal kot izvrstno športno tržišče.«

Preberite še:

Komentarji: