Luka Dončić igraje stopnjuje formo

V drugi pripravljalni tekmi pred štartom sezone NBA 22. t. m. je Dallas premagal Milwaukee. Goran Dragić še počiva.
Fotografija: Luka Dončić  je že nared za novo košarakarsko sezono v najmočnejši ligi, ki jo bo Dallas začel 23. t. m. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić  je že nared za novo košarakarsko sezono v najmočnejši ligi, ki jo bo Dallas začel 23. t. m. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Košarkarji iz Dallasa so v drugi pripravljalni tekmi pred začetkom sezone NBA, ki se bo pričela 22. t. m., v Milwaukeeju slavili s 128:112. Osrednja osebnost dvoboja je bil slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je v 29:17 minute dosegel 27 točk, pobral osem žog pod obema obročema ter zbral štiri asistence.

Teksaška ekipa je najboljšo predstavo prikazala v drugi polovici tekme, ko je povsem zasenčila enega najresnejših kandidatov za končno zmago v novi sezoni. Dončičev met iz igre je bil 20:9, od tega za tri točke 8:3. Poleg Ljubljančana sta se izkazala tudi Josh Richardson s 23 točkami in Tim Hardaway Jr. s 17 točkami.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit čudežni Grk Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 24 točk, 14 skokov in štiri podaje.

Goranu Dragiću trener Erik Spoelstra previdno narekuje ritem pripravljalnih tekem. FOTO: P. Defelice/AFP
Goranu Dragiću trener Erik Spoelstra previdno narekuje ritem pripravljalnih tekem. FOTO: P. Defelice/AFP


Prvo pripravljalno tekmo je odigral tudi Miami. V minuli sezoni osmoljenec velikega finala proti moštvu Los Angeles Lakers se je  pomeril z New Orleansom in izgubil z 92:114. Goran Dragić po odločitvi trenerja Erika Spoelstre ni igral, tako kot še nekateri drugi najbolj pomembni členi floridske ekipe, kot je denimo Jimmy Butler.

Pelikani so to izkoristili in zanesljivo zmagali, najbolj učinkovit igralec pa je bil lanska prva izbira na naboru NBA Zion Williamson, ki je dosegel 26 točk in pobral 11 žog pod obema obročema, medtem ko je Brandon Ingram dosegel 24 točk.
V floridski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Tyler Herro s 17 in Duncan Robinson s 14 točkami.

V noči na petek se bo Denver, kjer igra slovenski reprezentant Vlatko Čančar, pomeril s Portlandom, Dallas pa dan kasneje z Minnesoto. Miami bo naslednjo pripravljalno tekmo igral 19. decembra, ko se bo pomeril s Torontom.

Preberite še:

Komentarji: