Dončić ni imel dovolj pomoči, Minnesota premočna za Dallas

Luka Dončić je bil prvo ime tekme z 39 točkami in 13 podajami, kar je bilo premalo za zmago Dallasa proti vodilni Minnesoti. V noči na nedeljo v Portlandu.
Fotografija: Luka Dončić ni mogel rešiti Dallasa, FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić ni mogel rešiti Dallasa, FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

Devetintrideset točk, 13 asistenc in 6 skokov slovenskega zvezdnika Luke Dončića ni bilo dovolj, da bi oslabljeni košarkarji Dallas Mavericks premagali vodilno moštvo zahodne konference Minnesoto Timberwolves. Gostje iz Minneapolisa so zadnjo četrtino dobili z 32:19 in po 119:101 (statistika) vpisali že 18. zmago v rednem delu sezone lige NBA. Dallas ostaja pri 15 (9 porazov).

Teksašani, pri katerih manjkajo štirje igralci, Kyrie irving, Maxi Kleber, Josh Green in Seth Curry, so dobili prvo četrtino s 30:26 in imeli ob polčasu vodstvo s 60:59. Tretjo četrtino so gostujoči košarkarji dobili z 28:22, v zadnji pa nadigrali utrujene domačine, pri katerih sta točke dosegala samo še Dončić in center Dereck Lively. Slednji je bil drugi strelec ekipe Jasona Kidda s 15 točkami, zbral je še šest skokov. Več kot 10 točk je dosegel le še Dante Exum (14).

Kyrie Irving in Luka Dončić sta soigralce spodbujala tudi s klopi. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Kyrie Irving in Luka Dončić sta soigralce spodbujala tudi s klopi. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

Pri Minnesoti sta bila najbolj učinkovita Naz Reid (27 točk, 6 skokov) in Karl-Anthony Towns (21 točk, 17 skokov). Dallas bo v noči na nedeljo gostoval pri Portland Trail Blazers, ki ima samo šest zmag.

»To je bil eden od tistih večerov, ko žoga nikakor noče skozi obroč. Imeli smo kopico sijajnih priložnosti, ampak nam nocoj ni bilo namenjeno. Toda videli smo tudi veliko pozitivnih stvari, saj smo igrali proti najboljši ekipi lige,« je pojasnil trener Kidd, je poročala STA.

Dončić, ki je na deveti tekmi zapored dosegel 30 ali več točk, je bil na parketu 39 minut, met iz igre je imel 15/27 (55,6 %), za tri točke 2/7, izkoristil je vseh sedem prostih metov.

Karl-Anthony Towns in Luka Dončić sta zbrala po šest skokov. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Karl-Anthony Towns in Luka Dončić sta zbrala po šest skokov. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

Dončić je z 32,3 točke povprečno na tekmo drugi strelec sezone NBA, pred njim je le Joel Embiid iz Philadelphie (33,8). Dallas po štirih zmagah prvič izgubil, na drugi strani je Minnesota z ekipo Boston Celtics, ki je ugnala Cleveland Cavaliers s 116:107, skupaj na vrhu lige.

Izidi:

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 116:107

Miami Heat – Chicago Bulls 116:124

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 101:119

Denver Nuggets – Brooklyn Nets 124:101

Portland Trail Blazers – Utah Jazz 114:122

Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder 128:123

LA Clippers – Golden State Warriors 121:113

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: