Milić v trenerskem štabu Mavericks

Slovenska košarka je dobila novo mednarodno priznanje. V Dallasu bo Marko Milić kot individualni trener skrbel za razvoj igralcev.
Fotografija: Marko Milić je kot prvi Slovenec zaigral v NBA. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Marko Milić je kot prvi Slovenec zaigral v NBA. FOTO: Tomi Lombar

Marko Milić, ki je od leta 2018 del reprezentančnega štaba Slovenije, se je po koncu evropskega prvenstva v Nemčiji preselil v Dallas. Pridružil se je namreč trenerskemu štabu ekipe Mavericks pod vodstvom Jasona Kidda kot individualni trener za razvoj igralcev.

Povabilo, da se Milić za naslednji dve leti pridruži franšizi Dallas Mavericks, je nov dokaz, kako močno v teksaškem klubu cenijo slovensko košarko, so poudarili pri Košarkarski zvezi Sloveniji.

image_alt
Slovenec pred vrati Dončićevega Dallasa

Že od prihoda Luke Dončića v teksaški klub, so se med Dallasom in Košarkarsko zvezo Slovenije stkale izjemne vezi, ki bodo v prihodnje še bolj poglobljene. Milić bo namreč kljub opravljanju trenerske funkcije v klubu, še naprej ostal del reprezentančnega štaba slovenske košarkarske reprezentance.

»Izjemno počaščen in vesel sem, da se pridružujem ekipi Dallas Mavericksov. Gre za izjemno košarkarsko organizacijo z odličnim trenerskim štabom na čelu z Jasonom Kiddom. Luka Dončić je s svojo karizmo povezal Dallas s slovensko reprezentanco in čast mi bo sedeti na njihovi klopi, navijati zanj ter uživati v neverjetnih košarkarskih vragolijah, s katerimi nas vedno znova navdušuje. Poletja bodo seveda še naprej rezervirana za družino ter našo reprezentanco,« je sporočil Milić.

Marko Milić je bil z reprezentanco na letošnjem eurobasketu. FOTO: Jure Eržen
Marko Milić je bil z reprezentanco na letošnjem eurobasketu. FOTO: Jure Eržen

Milić je bil sicer prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v NBA. Leta 1997 ga je kot 34. na naboru izbrala zasedba Philadelphia 76ers. Zdaj 45-letni Kranjčan pa je priložnost za dokazovanje nato dobil v dresu Phoenixa.

Za seboj ima izjemno kariero pod evropskimi koši. V Sloveniji je poleg matičnega kranjskega Triglava igral za ljubljansko Olimpijo, močan pečat pa je pustil v Turčiji (Fenerbahce), Španiji (Real Madrid), Italiji (Bologna, Roseto, Pesaro, Cremona) in Franciji (Orleanaise), navijače pa je ob koncu kariere navduševal tudi v Iranu in Kuvajtu.

V zadnjih letih je kot sodelavec Košarkarske zveze Slovenije najprej opravljal vlogo mentorja v reprezentancah mlajših starostnih kategorij, danes pa je del reprezentančnega štaba.

Preberite še:

Komentarji: