Milwaukee brez zmage na prvi tekmi končnice, Denver prepričljiv

Miami Heat je na prvi tekmi vzhodnega dela severnoameriške košarkarske lige NBA v Milwaukeeju presenetil Bucks in zmagal s 130:117.
Fotografija: Na zahodnem delu so igralci Denver Nuggets doma ugnali Minnesoto Timberwolves s 109:80. FOTO: Matthew Stockman Getty Images/AFP
Odpri galerijo
Na zahodnem delu so igralci Denver Nuggets doma ugnali Minnesoto Timberwolves s 109:80. FOTO: Matthew Stockman Getty Images/AFP

Miami Heat je na prvi tekmi končnice vzhodnega dela severnoameriške košarkarske lige NBA v Milwaukeeju presenetil Bucks in zmagal s 130:117. Goran Dragić ni igral za poražene gostitelje. Na zahodnem delu so igralci Denver Nuggets doma ugnali Minnesoto Timberwolves s 109:80. Vlatko Čančar je za zlata zrna igral dve minuti.

Čančar je v dveh minutah, ko je v igro vstopil ob koncu tekme, zgrešil trojko in ujel eno žogo. V moštvu Denverja, najboljšem na zahodu v rednem delu lige, se je z dvojnim dvojčkom izkazal srbski center Nikola Jokić, ki je sicer zanj skromnih 13 točk dosegel s polovično uspešnim z metom iz igre 6:12, imel je še šest podaj in 14 skokov, od tega pet v napadu.

Jamal Murray je bil s 24 točkami, štirimi trojkami in po osmimi skoki in podajami prvi mož tekme, štiri trojke je za zmagovalce dodal tudi Michael Porter ml. za 18 točk in 11 skokov. Nuggets so se tekmecem dokončno oddaljili že v tretji četrtini z delnim izidom 32:14. Tekmeci so bili v drugem delu brez možnosti za uspeh, Anthony Edwards je zanje vpisal 18 točk in pet podaj.

Na zahodnem delu sta v gosteh zmagali tudi obe ekipi iz Los Angelesa. Clippers so v Phoenixu s 115:110 ugnali Suns, Lakers pa s 128:112 Memphis Grizzlies.

Dve tekmi ekip, ki sta med favoriti za naslov, sta zaznamovali poškodbi pomembnih košarkarjev. Predčasno sta tekmi končala superzvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo in zvezdnik Memphisa Ja Morant.

Grk Antetokounmpo je padel na tla že v prvi četrtini in si poškodoval spodnji del hrbta ter ni več stopil v igro. V 11 minutah je zbral šest točk in tri skoke. Druga tekma teh dveh ekip bo prav tako v Milwaukeeju v sredo.

»Spremljali bomo njegovo zdravstveno stanje, čaka ga še podroben pregled. Videli bomo, kaj bodo povedali zdravniki,« je po tekmi dejal trener Bucks Mike Budenholzer. Njegova ekipa, ki je bila najboljša v rednem delu lige, je doživela poraz pred svojimi navijači na prvi tekmi izločilnih bojev, v katerih ekipe igrajo na štiri zmage.

Tudi vročica je izgubila igralca, Tyler Herro si je zlomil roko, a ga je uspešno nadomestil Jimmy Butler s 35 točkami in z 11 asistencami.

Morant pa si je poškodoval že prej načeto desno roko v zadnji četrtini, kriče je odšel v slačilnico in se ni več vrnil na parket. Po tekmi pa je dejal: »Še vedno me roka zelo boli. Ne vem še, ali bom nared za sredino drugo tekmo.« Pred predčasnim odhodom z igrišča je zbral 18 točk, njegov soigralec Jaren Jackson ml. pa 31.

Lakers so se pobrali po zaostanku ob polčasu s 50:65. Rui Hachimura je v igro vstopil s klopi in dosegel osebni rekord v končnicah z 29 točkami, 21 jih je zbral v drugem polčasu. LeBron James je dodal 21 točk in 11 skokov, Anthony Davis 22 točk, 12 skokov in sedem blokad, Austin Reaves pa 23 točk.

Za Clippers je Kawhi Leonard dve pomembni trojki zadel v zaključku in bil z 38 koši najboljši strelec, Russell Westbrook pa je blokiral pomemben met Devina Bookerja, preden je zadel dva prosta meta. Gosti so zadeli tri trojke v treh zaporednih napadih v zadnjih treh minutah. Kevin Durant je bil prvi strelec Phoenixa s 27 točkam in z 11 podajami.

Preberite še:

Komentarji: