Morant je čakal 25 tekem, nato pa eksplodiral ob povratku

Košarkarji Memphis Grizzlies so dočakali povratek Ja Moranta po 25 tekmah suspenza, takoj je dosegel 34 točk in ob sireni odločil tekmo z New Orleansom.
Fotografija: Ja je bil zaradi lanskega dogajanja pod plazom kritik, a je na igrišču znova dokazal, česa vse je sposoben, ko ima glavo na pravem mestu. FOTO: Chris Graythen/AFP
Odpri galerijo
Ja je bil zaradi lanskega dogajanja pod plazom kritik, a je na igrišču znova dokazal, česa vse je sposoben, ko ima glavo na pravem mestu. FOTO: Chris Graythen/AFP

V ligi NBA sodi Ja Morant med največje talente in bi bil lani izbran v eno od najboljših peterk lige, če ne bi prišlo do njegovih težav izven igrišča, ko je v posnetkih na družbenih omrežjih dvakrat mahal s pištolo in si prislužil prepoved 25 tekem igranja. 

V njegovi odsotnosti, ko je večjih del zaradi poškodbe manjkal tudi Marcus Smart, Steven Adams pa je že končal sezono, je Memphis nanizal 6 zmag in 19 porazov, a ob povratku Ja-ja upajo, da končnica še ni izgubljena. Morant res ni izgubljal časa, z odlično predstavo je dosegel 34 točk, Memphis pa je s 115:113 premagal New Orleans.

Še nikoli nihče v ligi NBA ni po tako dolgem suspenzu dosegel toliko točk, v igri Grizlijev je bilo opazno več energije. Morant je povedel ekipo in najprej izničil 24 točk zaostanka Memphisa proti letos zelo nevarnemu New Orleansu z Brandonom Ingramom in Zionom Williamsonom, nato pa je v zadnjem napadu s košem odločil srečanje.

»To je bil popoln zaključek popolnega dne. Veliko ljudi me ne mara, to je seveda njihova pravica, a so hitro videli, kaj jih čaka, če mi žvižgajo. Nič še ni izgubljenega, verjamem, da se bomo vrnili v igro,« je po tekmi povedal Morant in se odzval na žvižge s tribun, ki so ga pričakali že na ogrevanju. »Nazaj smo dobili svojega vodjo in na igrišču se je to takoj poznalo,« je dodal Desmond Bane, ki je v odsotnosti Moranta nosil glavnino, (pre)velik delež bremena v napadu. 

Ob zmagi Memphisa je Jarren Jackson Jr. dosegel 24 točk, Bane pa 21. Na drugi strani jih je Ingram prispeval 34, Jonas Valančiunas pa 22 in 14 skokov. Memphis v boju za vsaj 10. mesto v zahodni konferenci, ki vodi na play-in turnir, za trenutno desetim Phoenixom zaostaja že za velikih 7 zmag.

Liga NBA, izidi:

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 115:113
San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 119:132
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 104:109
Boston Celtics - Golden State Warriors 126:132

Preberite še:

Komentarji: