Najprej šampionski prstani, potem pa že prvi šov

Prvak lige NBA Golden State in finalist Boston sta novo košarkarsko sezono odprla z zanesljivima zmagama proti Los Angeles Lakers in Philadelphii.
Fotografija: Branilec naslova v ligi NBA, Golden State, je sezono začel s prepričljivo zmago proti Los Angeles Lakers. Klay Thompson (levo) in Stephen Curry sta skupaj nasula 51 točk. FOTO: Kyle Terada/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Branilec naslova v ligi NBA, Golden State, je sezono začel s prepričljivo zmago proti Los Angeles Lakers. Klay Thompson (levo) in Stephen Curry sta skupaj nasula 51 točk. FOTO: Kyle Terada/Usa Today Sports

Finalist iz minule sezone lige NBA Boston je novo sezono odprl z zmago proti Philadelphii s 126:117. Boston je v finalu prejšnje sezone izgubil proti Golden State. Branilci naslova so bili prav tako uspešni, Los Angeles Lakers so premagali s 123:109.

Bojevniki so pred tekmo najprej dobili šampionske prstane, nato pa po slovesnem delu še navdušili domače ljubitelje košarke in zanesljivo zmagali. Najkoristnejši igralec finala v prejšnji sezoni, Stephen Curry, je z metom 10:22 iz igre dosegel 33 točk, pri tem je zadel vseh devet prostih metov in štiri trojke.

Predstavo je dopolnil s sedmimi podajami, šestimi skoki in štirimi ukradenimi žogami. Njegova ekipa je v tretji četrtini že vodila z 91:64, preden so Lakers z 38 točkami v zadnji četrtini omilili poraz.

Za Los Angeles je zvezdnik LeBron James začel svojo dvajseto sezono v NBA in tekmo končal z 31 točkami (met 12:25), 14 skoki in osmimi podajami, Anthony Davis je dodal 27 točk (met 10:22), šest skokov, štiri ukradene žoge in dve blokadi.

Zvezdniški dvoboj Bostonovega prvega moža Jaysona Tatuma in Philadelphiinega Jamesa Hardna je bil izenačen, moštveni je pripadel finalistom minule sezone, Bostončanom. FOTO: Maddie Meyer/AFP
Zvezdniški dvoboj Bostonovega prvega moža Jaysona Tatuma in Philadelphiinega Jamesa Hardna je bil izenačen, moštveni je pripadel finalistom minule sezone, Bostončanom. FOTO: Maddie Meyer/AFP

Uradno prvo tekmo nove sezone so gledali v Bostonu, kjer je začasni trener Celtics Joe Mazzulla dosegel odmevno zmago, četudi je zvezdnik James Harden za goste dosegel 35 točk z zgolj petimi zgrešenimi meti iz 14 poskusov iz igre, zadel je vseh 12 prostih metov in imel še osem, skokov in sedem asistenc.

V dresu Bostona sta se s po 35 točkami izkazala Jayson Tatum in Jaylen Brown in imela skupaj 61 odstotni met iz igre, Tatum je ujel že 12 žog. Njun novi soigralec Malcolm Brogdon je vstopil s klopi in dokazal, da se je takoj vklopil v igro, v 24 minutah je dosegel 14 točk in štiri podaje.

V noči na četrtek bodo zaigrali tudi vsi trije Slovenci v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Dallas Luke Dončića bo prvo tekmo rednega dela igral na gostovanju pri Phoenixu, Chicago bo z Goranom Dragićem gostoval pri Miamiju, Denver Vlatka Čančarja pa pri Utahu.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Preberite še:

Komentarji: