Nikola Jokić bo igral za Srbijo na EP

Košarkar Denver Nuggets Nikola Jokić bo igral za reprezentanco Srbije na evropskem prvenstvu, je sporočila Srbska košarkarska zveza.
Fotografija: Nikolo Jokića, v ekipi Denver Nuggets soigralca slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja, so v ligi NBA v začetku maja še drugič zapored izbrali za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone (MVP). FOTO: Ezra Shaw/AFP
Odpri galerijo
Nikolo Jokića, v ekipi Denver Nuggets soigralca slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja, so v ligi NBA v začetku maja še drugič zapored izbrali za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone (MVP). FOTO: Ezra Shaw/AFP

Nikola Jokić, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone severnoameriške lige NBA lani in letos, bo srbski dres oblekel prvič po treh letih, poroča tiskovna agencija Tanjug.

Jokić je zadnjič za Srbijo nastopil na SP na Kitajskem leta 2019, ko je bila ekipa peta. Srebro je osvojil na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016.

Srbija bo v skupini D v Pragi nastopila v družbi gostiteljice Češke, Poljske, Finske, Izraela in Nizozemske ter bo branila srebrno odličje, ki ga je osvojila na eurobasketu 2017. Takrat je orle v velikem finalu v Istanbulu za svoj prvi naslov premagala slovenska reprezentanca, ki bo pot proti drugemu zaporednemu naslovu začela v Kölnu v skupini B z domačinko Nemčijo, Francijo, Litvo, Madžarsko ter Bosno in Hercegovino.

Preberite še:

Komentarji: