Olimpija za ogrevanje pred Krko premagala Helios

Košarkarji Olimpije so na tekmi državnega prvenstva premagali Helios s 74:66. 
Fotografija: Jan Špan je bil s 16 točkami prvi strelec Olimpije. FOTO: FIBA
Odpri galerijo
Jan Špan je bil s 16 točkami prvi strelec Olimpije. FOTO: FIBA

Domžalski trener Dejan Jakara je 12. februarja premagal Olimpijo, ko so se Suns prav s tem slavjem pred svojimi gledalci kot zadnji uvrstil v ligo za prvaka. Ljubljansko ekipo je medtem prevzel Jure Zdovc in Ljubljančani so prvo četrtino dobili z 12 točkami razlike. Aleksandar Lazić (6) in Boban Tomič (5) sta dala v tem času več točk kot celotna ekipa gostov.

Ko je Tomić zadel za dve toči in zaradi prekrška prosti met, je Olimpija sredi druge četrtine povedla s 30:15, vodila pa je tudi s 16 točkami naskoka. Domžalčanom je uspelo v drugem delu nekoliko znižati zaostanek in Miroslav Pašajlić je iz težkega položaja do svoje enajste točke prišel s trojko in na polčas je njegova ekipa odšla z osmimi točkami zaostanka.

Gostom se je v tretjem delu uspelo še bolj približati tekmecem, dvakrat na tri točke (36:39 in 39:42), a je v peti minuti tega dela igre Olimpija znova prišla do dvomestne razlike (52:42), po trojki Domna Lorbka in protinapadu ter zabijanju Marka Simonovića pa so Ljubljančani vodili z najvišjo razliko na tekmi (59:42). Domžalčani skoraj štiri minute niso zadeli in zadnjo četrtino začeli s 15 točami zaostanka.
 

Špan zadel za +20


Zadnji del igre Domžalčanom kar nekaj časa ni prinesel preobrata, saj se je s trojkami razigral še Jan Špan in razlika je presegla tudi 20 točk (70:47). A so Ljubljančani zaigrali preveč ležerno in dve minuti in pol pred koncem je Olimpija vodila le še z 72:61, saj je v petih minutah in pol točki dosegel le Tomič. Po ostri in glasni reakciji Zdovca med odmorom pa so se domači le prebudili in tekmo mirno pripeljali do zmage, prve proti Heliosu v sezoni. Zanjo je Špan prispeval 16 točk, od tega jih 13 v drugem polčasu, na drugi strani je bil Pašajlić z 18 točkami prvi strelec srečanja.

Petrol Olimpijo naslednja tekma čaka v nedeljo, ko bo na zadnji tekmi rednega dela regionalne lige ABA ob 21. uri igrala v Novem mestu s Krko. Dvoboj v Novem mestu bo odločal o obstanku v ligi ABA, zato bo za obe ekipi izjemno pomemben. 
 

Komentarji: