Ostali brez Blaža Mesička in brez točk

Krka dobila derbi DP s Petrolom Olimpijo, ki je privabila Domna Lorbka.
Fotografija: Blaž Mesiček (z žogo) je še v nedeljo igral za Olimpijo proti Krki. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Blaž Mesiček (z žogo) je še v nedeljo igral za Olimpijo proti Krki. FOTO: ABA

Ljubljana – Le štirje dnevi razmika med dvema derbijema v Tivoliju, a povsem spremenjeni moštvi košarkarjev Petrola Olimpije in Krke, drugačen potek dvoboja in drug zmagovalec. Po nedeljskem porazu za točke lige ABA so Novomeščani prepričljivo dobili uvodno tekmo 10. kola lige Nova KBM in se pridružili vodilni zasedbi Sixta Primorske.

V Olimpijinem taboru so doživljali razburljive trenutke že pred tretjim merjenjem moči s Krko v tej sezoni, ki zdaj vodi z 2:1 v zmagah. Po dolgih tednih ugibanja, kaj je narobe v predstavah Blaža Mesička in kdaj bo še enkrat zapustil moštvo, je včeraj le prišlo do odločitve. Reprezentančni branilec je sporazumno prekinil pogodbo z ljubljanskim klubom in se podobno kot decembra 2016 odpravil novim izzivom naproti. Potem ko je poldrugo leto prebil v vrstah italijanskega Brindisija, se je poleti vrnil k slovenskim prvakom, vendar ni dolgo zdržal ter po Scottieju Reynoldsu in Jaleku Feltonu je postal tretji košarkar, ki je zapustil Petrol Olimpijo po prihodu trenerja Saše Nikitovića. V moštvo pa se je zato vrnil lanski kapetan moštva Domen Lorbek, ki je začel sezono pri Igokei.
 

Razpoloženi Škedelj


Krka je nato izkoristila, da je nastopila z manj pomlajeno zasedbo in vodila domala vso tekmo. Gostitelji so imeli zadnjič prednost pri 27:26 v 13. minuti, po zaostanku desetih točk ob polčasu so se še približali na 53:54, v zadnjem delu tekme pa je Krka hitro pobegnila na 79:62 in še drugič gladko premagala Olimpijo v tekmah državnega prvenstva. V njenih vrstah se je še posebej izkazal mladi reprezentant Miha Škedelj.

Drugi pari 10. kola lige Nova KBM, danes: Ilirija – Helios Suns (20); sobota: Zlatorog – Hopsi Polzela (19), Rogaška – Šentjur (19), Šenčur GGD – Sixt Primorska (19); vrstni red: Sixt Primorska in Krka po 7:2, Petrol Olimpija 6:4, Hopsi Polzela 5:4, Šenčur GGD 4:4, Šentjur, Helios Suns, Zlatorog in Rogaška po 4:5, Iliirja 0:9.
 

Komentarji: