Slovenci proti Španiji brez Vidmarja

Slovenska košarkarska reprezentanca bo tekmi proti Španiji in Črni gori odigrala brez poškodovanega Gašperja Vidmarja.
Fotografija: Gašper Vidmar bo zaradi poškodbe kolena izpustil tekmi proti Španiji in Črni gori. Foto Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Gašper Vidmar bo zaradi poškodbe kolena izpustil tekmi proti Španiji in Črni gori. Foto Jure Eržen/Delo

Ljubljana – Slovenska košarkarska reprezentanca bo kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo odigrala brez Gašperja Vidmarja, ki ima poškodovano koleno.

Pred slovenskimi košarkarji sta dve zelo pomembni kvalifikacijski tekmi, ki jih bodo morali Slovenci odigrati brez 30-letnega centra, saj bo ta v prihodnjih dneh prestal artroskopijo kolena in nato takoj začel rehabilitacijo. Po besedah reprezentančnega zdravnika dr. Marka Macure bo 210 centimetrov visoki center z igrišč odsoten približno en mesec. Zaradi Vidmarjeve odsotnosti bo kapetanski trak prevzel Klemen Prepelič.
 

Potrebna bo hitra in agresivna igra


"Po pogovoru z zdravniško službo KZS in Gašperjem Vidmarjem smo se odločili, da Gašper nemudoma prekine priprave za kvalifikacijski tekmi za SP ter sanira poškodovano koleno. Poseg je pomemben za normalno nadaljevanje njegove kariere,« je dejal selektor moške članske reprezentance Rado Trifunović in dodal, da bodo na tekmi s Španijo stavili predvsem na hitro in agresivno igro, pomembno vlogo pa bodo imeli tudi navijači, ki lahko pripomorejo k dodatni samozavesti igralcev.
 

Vrača se Edo Murić


V reprezentanco se, v primerjavi z novembrsko kvalifikacijsko tekmo, vračata Edo Murić in Aleksej Nikolić. "Vseh štirideset minut moramo igrati zavzeto in agresivno, saj si proti taki zasedbi Španije ne smemo privoščiti kriznih minut. Ključno je, da pokažemo energijo, ki nas je krasila na evropskem prvenstvu," je pred tekmo s Španci povedal slovenski reprezentant Edo Murić. 
 

Komentarji: