Slovenke brez možnosti proti Rusiji

Izbranke selektorja Damirja Grgića so prepričljivo klonile in ostale brez četrtfinala.
Fotografija: Rusinje so bile previsoka ovira za Niko Barič in soigralke. FOTO: FIBA
Odpri galerijo
Rusinje so bile previsoka ovira za Niko Barič in soigralke. FOTO: FIBA

Slovenske košarkarice so igrale na letošnjem evropskem prvenstvu po načelu toplo-hladno, domov pa se vračajo po ledeni prhi v dodatnem dvoboju za uvrstitev v četrtfinale. Rusija je dobila prvo četrtino z 28:13 in si že na stežaj odprla vrata do prepričljive zmage s 93:75 (74:54, 49:29, 28:13).

Izbranke selektorja Damirja Grgića drugič zapored zapuščajo evropsko prvenstvo po dodatnih kvalifikacijah. Leta 2019 jih je v Beogradu zaustavila Belgija, letos pa so turnir v Strasbourgu končale z izkupičkom dveh zmag in dveh porazov. Naslednjo priložnost za izboljšanje zadnjih dveh dosežkov bodo imele čez dve leti na domačem parketu, saj bo 39. evropsko prvenstvo potekalo v Izraelu, Celju, Kopru in Ljubljani.

Slovenska kapetanka Nika Barič  je spodbujala soigralke in dosegla 11 točk, toda 21 točk Shante Evans, 19 Eve Lisec in 12 Teje Oblak je bilo tokrat premalo za uspeh proti kakovostnim tekmicam. Med strelke so se vpisale še Zala Friškovec (5), Tina Jakovina (3), Annamaria Prezelj in Lea Debeljak (po 2), pri Rusiji, ki je dan poprej izgubila s Francijo z 59:85, pa so izstopale Elizaveta Komarova (20), Raisa Musina in Maria Vadejeva (15).
 

Selektor ostaja ponosen


Damir Grgić je po porazu priznal: »Rad bi čestital mojim igralkam, da so se borile do konca, vendar smo bili danes enostavno preslabi za to Rusijo. Rusinje so bile veliko boljše tekmice, izkoristile so vse tisto, kar mi nimamo. Presekale so nas že v začetku tekme, ko so kot po tekočem traku dobivale skoke v napadu. Dva dni smo govorili o tem, kako igrajo in se pripravljali, vendar je individualna kakovost danes naredila svoje. Rusinje so imele tudi izjemen strelski dan, res pa je to, da smo jim mi to omogočili s slabo obrambo. Zdaj bo čas za analizo. Glav ne smemo dati dol, čez dve leti bo nova priložnost za ta rod. To je še mlada reprezentanca, ki lahko skupaj odigra vsaj še en olimpijski cikel. Ponosen sem na njeno delo.«

Rusija bo v četrtfinalu igrala z Belgijo, preostali trije pari so Belorusija – Švedska, Francija – BiH in Srbija – Španija.

Preberite še:

Komentarji: