Utah izsilil peto tekmo, Milwaukee odpihnil Detroit (VIDEO)

Košarkarji Utaha so na drugi tekmi pred domačimi gledalci prvič zmagali in znižali zaostanek proti Houstonu na 1:3 v zmagah. Metla Milwaukeeja. 
Fotografija: Centra Clint Capela in Rudy Gobert sta v seriji do sedaj uspešno izničila prispevek drug drugega. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Centra Clint Capela in Rudy Gobert sta v seriji do sedaj uspešno izničila prispevek drug drugega. FOTO: Reuters

Milwaukee Bucks so bili najboljša ekipa rednega dela v vzhodni konferenci, predvsem zaradi izjemnih iger Giannisa Antetokunmpa so pod drobnogledom tudi v končnici, v prvem krogu pa prav veliko odgovorov nismo dobili. Milwaukee se je pomeril z Detroitom, ki je bil brez poškodovanega Blaka Griffina povsem nemočen in Bucks so s Pistons pometli v seriji.

Četrto tekmo so dobili s 127:104, tako da se bodo lahko v miru pripravili na naslednjega nasprotnika v končnici. Giannisa je strokovni štab ekipe na čelu s trenerjem Mikom Budenholzerjem zelo pazil, tokrat je odigral 32 minut, a v tem času vseeno dosegel 41 točk in devet skokov. Izkazal se je tudi Khris Middleton z 18 točkami, Erik Bledsoe jih je dodal 16. Dodatna dobra novica za Milwaukee je, da naj bi se v ekipo počasi vrnil Malcolm Brogdon, v rednem delu eden ključnih igralcev Bucks. 

Gledalci v Detroitu kljub temu, da je njihova ekipa dobila metlo, niso bili slabo razpoloženi, Griffin pa si je, ker je stisnil zobe in zaigral, zaslužil stoječe ovacije občinstva v "Motor Cityju". 



Na drugi tekmi nedeljskega večera v ligi NBA so košarkarji Utaha vendarle našli recept za Houston in na četrti tekmi prvič zmagali s 107:91. Houston bo tako pot v drugi krog končnice iskal pred domačimi gledalci na peti tekmi, zdaj v seriji vodijo s 3:1. 

James Harden je odigral zelo solidno tekmo s 30 točkami in metom iz igre 8/19, tudi Chris Paul je bil izvrsten s 23 točkami, osmimi skoki in sedmimi asistencami, a za zelo odločni Utah pred vročimi domačimi gledalci v Salt Lake Cityju to tokrat ni bilo dovolj. Donovan Mitchell je dosegel 31 točk, bil je ključni mož v naletu Utaha v zadnji četrtini, ki so jo dobili s kar 31:12, Mitchell pa je samo v zadnjem delu igre dosegel 17 točk. 

Ricky Rubio je zbral 18 in 11 asistenc, tokrat se je izkazal tudi Jae Crowder s 23 točkami. Utah je bil v drugi polovici rednega dela sezone ena najboljših obrambnih ekip v ligi, na prvih treh tekmah končnice pa niso našli recepta za igro Houstona. Tokrat je njihova igra vendarle izgledala bolje, zato jim minimalno upanje ostaja tudi za pot v Houston. 

Komentarji: