V porazu Dallasa so Dončiću ponagajali tudi sodniki (VIDEO)

Sacramento v NBA končal niz petih zmag teksaškega moštva, za katerega je zadnji met za podaljšek zgrešil njegov najboljši strelec.
Fotografija: Prekršek ali ne? Pri zadnjem metu Luke Dončića se je Sacramentov branilec Cory Joseph dotaknil roke Dallasovega zvezdnika. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Prekršek ali ne? Pri zadnjem metu Luke Dončića se je Sacramentov branilec Cory Joseph dotaknil roke Dallasovega zvezdnika. FOTO: USA Today Sports

»Bilo je kristalno jasno, da je bil ob zadnjem metu prekršek,« je s precejšnjo jezo po tekmi uperil prst v sodnike trener košarkarjev Dallasa Rick Carlisle. Dallas je po petih zaporednih zmagah v domači dvorani American Airlines Centru izgubil s 106:110, Sacramento pa je zmagal po treh porazih. Luka Dončić je dosegel 27 točk, osem podaj in sedem skokov ob šestih izgubljenih žogah.

Mladi slovenski zvezdnik je bil mož, ki je dobil odgovorno nalogo: 13 sekund pred koncem je imel Dallas priložnost, da s košem zapelje tekmo v podaljšek, s trojko pa v zmago. Ljubljančan se je usmeril proti košu, po obratu vrgel in zgrešil. Izdatno pomoč pri zgrešenem metu je imel v gostujočem čuvaju Coryju Josephu, ki je pri Dončićevem metu z dotikom njegove roke preprečil podaljšek. Sodniki tega stika rok niso videli.



Nesojeno Dončićevo moštvo, pri katerem ima eno od vodilnih vlog v vodstvu kluba sloviti Srb Vlade Divac, si je zmago na koncu tudi zaslužilo. Celotni dvoboj je bilo v prednosti, najvišja je znašala kar 24 točk po dobri minut tretje četrtine. Dallas je bil razglašen v obrambi, saj je na odmor odšel s kar 66 prejetimi točkami, največ v sezoni.



Dallas je v silovitem zaključnem jurišu za štiri minute »zatemnil« koš tekmecem. Luka je z zabijanjem in trojko spustil zaostanek na 12 točk, štiri minute in pol pred koncem pa je Dallas z nizom 10:0 zaostajal že manj kot 10 točk. Le 34 sekund pred koncem po košu Kristapsa Porzingisa je bil na vidiku zasuk, Latvijec je zadel za 106:108. Naš Luka je imel nato zadnjo potezo. Ni se izšla in Nemanja Bjelica je potrdil gostujočo zmago.



Najboljši strelec pri Dallasu je bil Tim Hardaway Jr. z 29 točkami. Zablestel je z devetimi trojkami, s čimer je dosegel svoj osebni rekord. Pri Sacramentu je bil odličen Srb Bjelica, ki je nasul 30 točk in izenačil svoj strelski rekord v NBA.

Dallas, ki je izgubil sedmič v sezoni, bo naslednjo tekmo igral v Ciudadu de Mexicu, kjer se bo čez štiri dni pomeril z Detroitom.

Izidi

Dallas : Sacramento 106:110 (Hardaway Jr. 29, Dončić 27 – za dve 12:7, trojke 12:3, 7 skokov in 8 podaj v 35 minutah, Porzingis in Finney-Smith po 13; Bjelica 30), Hield 26), Miami : Chicago 110:105 – po podaljšku, Brooklyn : Denver 105:102, Charlotte : Atlanta 107:122, Philadelphia : Toronto 110:104, Washington : LA Clippers 119:135, Portland : Oklahoma 96:108, LA Lakers : Minnesota 142:125.

Komentarji: