Westbrook bo združil moči s Hardnom v Houstonu

Houston in Oklahoma sta se dogovorila za menjavo, v kateri bo Russell Westbrook po novem član Raket, kjer bo spet združil moči z Jamesom Hardnom.
Fotografija: Russell Wesbrook bo barve Oklahome zamenjal za dres Houstona. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Russell Wesbrook bo barve Oklahome zamenjal za dres Houstona. FOTO: Reuters

Nepričakovana menjava Paula Georgea v LA Clippers je sprožila nov vrtiljak menjav in podpisov pogodb v ligi NBA, jasno pa je bilo, da bo Oklahoma poskušala najti nov dom za glavnega zvezdnika franšize Russlla Westbrooka in tako začeti prenovo ekipe. Westbrook ima najvišjo pogodbo v ligi NBA, zato menjava ni bila enostavna, kljub temu pa sta direktorja Oklahome in Houstona Sam Presti in Daryl Morey našla dogovor. 

V zameno za Westbrooka v Oklahomo potuje organizator igre Chris Paul, eden največjih zvezdnikov na položaju organizatorja igre, ki pa ima pri 34 letih kronične težave s stegensko mišico in še tri leta zelo bogate pogodbe. Oklahoma je dobila tudi izbora v prvem krogu nabora v letih 2024 in 2026 (če bosta na enem od prvih štirih mest, ostajata v Houstonu), v letih 2021 in 2025 pa ima Oklahoma pravico do menjave izborov na naboru s Houstonom. 
 

Okno odprto še nekaj let


Lastnik Raket Tilman Fertitta je po lanskem razočaranju v končnici napovedal, da bodo poleti poskušali okrepiti ekipo in z Westbrookom jim je to zagotovo uspelo. Je štiri leta mlajši kot Paul in isti letnik kot Harden, oba igralca pa sta si po sezoni 2012 spet zaželela zaigrati skupaj. Oba sta pri 30 letih v najboljših košarkarskih letih in Houston si je tako okno, v katerem bodo konkurenčni za naslov prvaka, podaljšal za vsaj še kakšno leto.



Westbrook je bil obraz Oklahome, zato ga Presti ni hotel poslati v eno od ekip, ki ne bi bila konkurenčna, čeprav bi lahko dobil več izborov na naboru. Westbrook si je želel v Houston in Presti je njegovo željo uresničil, pri tem pa že napovedal, da išče nov dom za Paula. Da bi se znebil njegove pogodbe, bo najbrž moral žrtvovati katerega od številnih izborov na prihodnjih naborih, ki jih je Oklahoma dobila v menjavah s Clippers in Rockets. 
 

Preberite še:

Komentarji: