Za uvod na poti k EP najtežja ovira

Slovenske košarkarice danes v Celju z Grčijo.
Fotografija: Nika Barič in soigralke danes začenjajo pohod proti tretjemu zaporednemu nastopu na evropskih prvenstvih. FOTO: FIBA
Odpri galerijo
Nika Barič in soigralke danes začenjajo pohod proti tretjemu zaporednemu nastopu na evropskih prvenstvih. FOTO: FIBA

Štiri mesece po osvojitvi 10. mesta na evropskem prvenstvu v Srbiji slovenske košarkarice začenjajo novo pomembno poglavje. Danes ob 20.10 bodo v dvorani gimnazije Celje-Center odigrale uvodno tekmo kvalifikacij za eurobasket 2021 v Franciji in Španiji. Njihova prva ovira bo tudi najtežja. Grčija se resda ni uvrstila na letošnje EP, toda pred dvema letoma je bila četrta na stari celini. Takrat se je srečala s slovensko reprezentanco, ki je bila uspešnejša z 59:56. V skupini A bosta tekmovali še Islandija in Bolgarija, ki bo v nedeljo pričakala naše košarkarice v Sofiji. Na EP se bodo poleg obeh gostiteljic uvrstili zmagovalci vseh devetih kvalifikacijskih skupin in pet najuspešnejših drugouvrščenih.

Slovenski selektor Damir Grgić tokrat ne bo mogel računati na poškodovana centra Evo Lisec in Shante Evans, zato pa bo pod košema prvič februarju 2018 igrala v državnem dresu Tina Trebec. »Grčija je v zadnjem času doživela kar nekaj sprememb, a ima še vedno veliko izkušenih košarkaric. Kar šest jih nastopa za domači Olympiakos, ki v evropskem pokalu kaže odlične predstave. Mi se v kvalifikacije podajamo brez Eve in Shante, kar je velik hendikep, a verjamem, da smo se dobro taktično pripravili. Spomladi smo skupaj preživeli dva meseca in uigranost bi morala biti naša prednost. Vsekakor bomo stavili na našo hitrost, agresivnost in energijo,« napoveduje Grgić.

Komentarji: