Zdaj gre zares! Luka Dončić zjutraj prvič na velikem odru (VIDEO)

Novo sezono košarkarske lige NBA bo Dallas odprl z gostovanjem pri Phoenixu Igorja Kokoškova.
Fotografija: Luka Dončić je v predsezoni dokazal, da se velikega izziva ni ustrašil. FOTO: Cooper Neill/AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je v predsezoni dokazal, da se velikega izziva ni ustrašil. FOTO: Cooper Neill/AP

Phoenix – Temperatura se dviguje, dolgo pričakovani ognjeni krst čudežnega dečka slovenske košarke Luke Dončića onstran luže, v ligi NBA, je končno pred vrati! Njegov Dallas bo jutri zjutraj, ob 4.30 po srednjeevropskem času, gostoval pri nekdanjem delodajalcu Gorana Dragića Phoenixu, to bo hkrati tudi obračun kolektivov z dvema najbolj vročima imenoma letošnjega nabora. V vrstah Sonc, ki jim načeljuje nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, se bo namreč na velikem parketu prvič predstavil prvi izbor DeAndre Ayton, ki je sicer poln izbranih besed na Dončićev račun: »Luka je hvaležen, ponižen fant. Da je pri svojih letih tako profesionalen, je nekaj nepojmljivega!«


Po 15 točk na tekmo


Komaj 19-letni Ljubljančan je z Dallasom v pripravljalnem obdobju odigral štiri dvoboje in vpisal po dve zmagi (nad Pekingom in Philadelphio) in dva poraza (proti Philadelphii in Charlottu). Dončić je povprečno na obračun na parketu prebil kar 29,3 minute in navdušil s svojimi predstavami. Dosegal je po 15 točk, pet skokov, 3,5 asistence, 1,5 ukradene žoge, 1,3 blokade na tekmo in si privoščil 3,3 napake, s čimer je nemudoma nazorno pokazal, da se velikega izziva ni ustrašil. Luka je soigralec velikega Dirka Nowitzkega, ki se je na naboru lige NBA znašel sedem mesecev pred Dončićevim rojstvom. Nemški fosil je s 40 leti drugi najstarejši igralec v ligi, le za leto starejšim Vinceom Carterjem.

FOTO: Cooper Neill/AP
FOTO: Cooper Neill/AP


Favorit za novinca sezone


Analitiki uglednega ameriškega športnega portala ESPN so slovenskega mladeniča že avgusta večinsko, 58-odstotno, izbrali za glavnega favorita v bitki za novinca sezone lige NBA, mnenja pa niso spreminjali niti po odigranih štirih dvobojih v predsezoni. Med Lukovimi vrlinami izpostavljajo predvsem, da je odličen podajalec, uspešen v protinapadih, mu pa po drugi strani očitajo, da ni izstopajoč atlet, obenem ne tako prodoren kot nekateri tekmeci. Da je v hipu postal pomembno ime na ameriških parketih, pa je dokazal tudi opremljevalec opreme Nike, ki je posebej zanj ustvaril športne čevlje NikeiD Kyrie Low Retro Glow.

Preberite še:

Komentarji: