Znan je Dončićev trener za tekmo zvezd

Trener Utah Jazz Quin Snyder bo na tekmi zvezd lige NBA 7. marca v Atlanti vodil ekipo LeBrona Jamesa. Kevina Duranta & Co. bo vodil Doc Rivers.
Fotografija: Luka Dončić bo drugi zapored igral na tekmi vseh zvezd. FOTO:  Jerome Miron/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić bo drugi zapored igral na tekmi vseh zvezd. FOTO:  Jerome Miron/USA Today Sports

Trener Utah Jazz Quin Snyder bo na tekmi zvezd severnoameriške košarkarske lige NBA 7. marca v Atlanti vodil ekipo LeBrona Jamesa, v kateri je drugo leto zaporedoma tudi Slovenec Luka Dončić. Medtem bo ekipo Kevina Duranta vodil Doc Rivers, sicer trener Philadelphia 76ers, so danes sporočili iz vodstva lige NBA.

Tradicionalno sta trenerja na tekmi zvezd tistih dveh ekip, ki imata najboljši izkupiček rednega dela sezone v obeh konferencah tik pred tekmo All-Star. Košarkarji Utah Jazz so ta čas na vrhu zahodne konference s 24 zmagami in šestimi porazi. Snyder je drugi trener Utaha v zgodovini po Franku Laydnu (1984), ki bo na klopi tekme zvezd All-Star.

Sixers pa so z 20 zmagami (10 porazov) na vrhu vzhoda, ponoči so s 112:105 premagali Chicago Bulls. Za Riversa bo tekma zvezd že tretja po letih 2008 in 2011, ko je še vodil Boston Celtics.

Quin Snyder bo vodil Dončićevo ekipo. FOTO: Jeffrey Swinger/USA Today Sports
Quin Snyder bo vodil Dončićevo ekipo. FOTO: Jeffrey Swinger/USA Today Sports


Že dan prej je vodstvo lige NBA objavili člane začetnih peterk na tekmi zvezd, ki so jih izbrali navijači. James in Durant sta kapetana ekip zahodne oziroma vzhodne konference, ki bosta izbirala člane začetne peterke med letos rekordnimi petimi košarkarji, ki so rojeni zunaj ZDA: Grkom Giannisom Antetokounmpom (Milwaukee), Slovencem Dončićem (Dallas), Kameruncem Joelom Embiidom (Philadelphia), Srbom Nikolo Jokićem (Denver) in Američanom, rojenim v Avstraliji Kyriejem Irvingom (Brooklyn).

V bazenu košarkarjev za prvi peterki so še Američani Stephen Curry (Golden State), Kawhi Leonard (LA Clippers) in prvi strelec lige Bradley Beal (Washington). Preostalih 14 igralcev za tekmo All-Star bodo izbrali trenerji lige NBA, njihova imena bodo znana v torek.

Preberite še:

Komentarji: