1. SNL: Aluminij še naprej zmaguje

Nogometaši Aluminija so na prvi tekmi sedmega kola državnega prvenstva v Kidričevem z 1:0 premagali Krško.
Fotografija: Nogometaši Aluminija še naprej presenečajo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Nogometaši Aluminija še naprej presenečajo. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Alumniji je zagotovo najbolj prijetno presenečenje začetka nove sezone nogometnega državnega prvenstva. Ekipa iz Kidričevega je lani končala na osmem mestu prvenstvene lestvice, letos pa so v odlični formi na začetku sezone. Po sedmih odigranih tekmah so zbrali kar 12 točk in so trenutno na drugem mestu prvenstvene lestvice, Maribor ima s tekmo manj dve točki več. 

Tokrat so premagali Krško z 1:0, v prvem polčasu je zadel Erik Gliha, čeprav so bili gostje v večini statističnih prvin boljši nasprotniki, imeli so več strelov na vrata Janžekoviča, a niso našli poti do mreže in tekma se je končala z 1:0. Krško je trenutno na sedmem mestu lestvice PLTS in so s štirimi doseženimi zadetki najmanj učinkovito moštvo lige. 

V večernem obračunu sta se pomerila Celje in Domžale, tekma se je pa končala z 0:0. Domžalčani so imeli spet veliko težav s sodnikom, tekmo so končali le z devetimi igralci, rdeča kartona sta dobila Adam Gnezda Čerin in Jure Dobrovoljc. Domžale so tako nadaljevale negativen niz, Celje pa se je povzpelo na deveto mesto prvenstvene lestvice, kjer ima točko prednosti pred zadnjim Rudarjem.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo v nedeljo, ko bodo na vrsti tekme Triglav : Maribor, Gorica : Mura in za konec še Olimpija : Rudar. 

Komentarji: