Abramovič: Nismo želeli zaostajati za drugimi angleškimi in tujimi tekmeci

Upravni odbor Chelseaja globoko obžaluje odločitev, da se je klub pridružil kontroverzni evropski superligi.
Fotografija: Roman Abramovič (v sredini) je priznal napako in jo, kot pravi, globoko obžaloval. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Roman Abramovič (v sredini) je priznal napako in jo, kot pravi, globoko obžaloval. FOTO: Phil Noble/Reuters

Lastnik Roman Abramovič in upravni odbor Chelseaja, angleškega nogometna prvoligaša, globoko obžalujeta odločitev, da se je klub pridružil kontroverzni evropski superligi, iz katere je le 48 ur po ustanovitvi tako kot tudi drugi angleški klubi tudi izstopil. Rus razume navijače, ki so se v torek zbrali na protestu, na katerem so izrazili svoja čustva.

»To je odločitev, ki jo globoko obžalujemo in je ne bi smeli sprejeti. Smo pa jo, ker nismo hoteli zaostajati za drugimi velikimi angleškimi in tujimi tekmeci. Vsi pa smo hitro dojeli, da smo storili napako,« je dejal Abramovič.


Klub želimo vrniti navijaški skupnosti


»Od izstopa iz lige smo si vzeli čas, da se neposredno pogovorimo z različnimi navijaškimi skupinami in poslušamo njihova stališča ter pomisleke. Naša ambicija s Chelseajem je bila vedno, da postane najboljši klub na svetu, tako na igrišču kot na drugih področjih. Želimo ga vrniti skupnosti,« so še sporočili iz kluba.

Proti odločitvi so protestirali tudi navijači vseh drugih angleških klubov, ki so se pridružili superligi, privrženci Tottenhama in Arsenala so tudi glasno zahtevali, da njuno vodstvo odstopi.

Preberite še:

Komentarji: