Aleksander Čeferin pred novim izzivom, tekem z mladimi Rusi ne bodo igrali

Potem ko je Uefa sprejela odločitev, da mlade ruske selekcije lahko tekmujejo v različnih kvalifikacijah, so nekatere zveze že napovedale bojkot tekem.
Fotografija: Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin (desno) bo moral prepričati nekatere države, ki ne želijo igrati tekem z ruskimi mlajšimi selekcijami. FOTO: Yiannis Kourtoglou/Reuters
Odpri galerijo
Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin (desno) bo moral prepričati nekatere države, ki ne želijo igrati tekem z ruskimi mlajšimi selekcijami. FOTO: Yiannis Kourtoglou/Reuters

Ukrajinska nogometna zveza je vsem evropskim zvezam poslala pismo, v katerem jih prosi, naj ne upoštevajo morebitne odločitve Evropske nogometne zveze (Uefa), ki namerava Rusom dovoliti vnovičen nastop v kvalifikacijah za evropska prvenstva mlajših selekcij, poroča britanski BBC.

»Mladi nogometaši niso nič krivi. Ne bi smeli ogovarjati za dejanja njihove vlade,« je morebitno dovoljenje mladim ruskim nogometašem komentiral predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

A z njegovim mnenjem se očitno ne strinjajo vsi. Angleška in švedska zveza sta že sporočili, da se njihovi nogometaši z ruskimi selekcijami ne bodo merili. Istega mnenja so pri poljski nogometni zvezi.

»Prepričani smo, da je vsak korak k ponovni integraciji ruskih športnikov nevaren in grozljiv trend, ki ne pomeni nič drugega kot podporo ruski teroristični državi in vsem njihovim zločinom, ki so jih storili v Ukrajini,« pa so v pismu zvezam zapisali Ukrajinci.

Preberite še:

Komentarji: