Aleksander Čeferin potegnil iz rokava nekdanjega hrvaškega asa

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin bo okrepil svoj delokrog sodelavcev s še enim nekdanjim vrhunskim nogometašem.
Fotografija: Aleksander Čeferin in Zvonimir Boban sta nedavno igrala dobrodelno tekmo za pomoč prizadetim v Petrinji v vlogah kapetanov Slovenije in Hrvaške. FOTO: Ronald Goršić / Cropix
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin in Zvonimir Boban sta nedavno igrala dobrodelno tekmo za pomoč prizadetim v Petrinji v vlogah kapetanov Slovenije in Hrvaške. FOTO: Ronald Goršić / Cropix

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksander Čeferin bo okrepil svoj delokrog sodelavcev s še enim nekdanjim vrhunskim nogometašem. Čeferin ima ob sebi nekdanjega portugalskega zvezdnika Luisa Figa, po novem bo računal tudi na Zvonimirja Bobana, enega najboljših hrvaških nogometašev vseh časov.

Boban bo naslednji teden postal odgovoren za nogometna vprašanja, uradni naziv njegovega položaja bo »Uefa Chief of football«. Nekdanji odlični nogometaš zagrebškega Dinama (1985-1991) in Milana (1991-2001), ki je bil del bronaste hrvaške reprezentance na svetovnem prvenstvu 1998 v Franciji, že premore izkušnje funkcionarja, zato mu položaj ne bo tuj.

Med letoma 2016 in 2019 je namreč deloval na Svetovni nogometni zvezi (Fifi), kjer je tesno sodeloval z njenim predsednikom Giannijem Infantinom. Boban prihaja na Uefo na željo njenega predsednika Aleksandra Čeferina.

Preberite še:

Komentarji: