Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Aluminijev dragoceni fant Matic meri najvišje

Danes v Kidričevem (17) in v Lendavi (19) prvi četrtfinalni tekmi pokala Nogometne zveze Slovenije.
Matic Vrbanec (desno) je eden od najboljših zveznih igralcev v 1. SNL. FOTO: Roman Šipić/Delo
Matic Vrbanec (desno) je eden od najboljših zveznih igralcev v 1. SNL. FOTO: Roman Šipić/Delo
16. 10. 2019 | 09:00
4:11
Matic Vrbanec je kljub mladosti (28. t. m. bo dopolnil 23 let) eden od najbolj izkušenih nogometašev Aluminija, ki je odličen na obeh frontah. Zvezni igralec se je doslej izkazal v ligi in v pokalnem tekmovanju, v katerem bo danes v Kidričevem (17) v prvi četrtfinalni tekmi gostoval drugoligaški izzivalec Koper. Druga današnja tekma bo v Lendavi (19), kjer bo gostoval Rudar, zadnji tekmi Celje – Kalcer Radomlje in Domžale – Mura bosta v torek 22. t. m. in četrtek 24. t. m.


Matic, pri 17 letih ste že igrali v 1. SNL, pri 22 ste eden od ključnih Aluminijevih igralcev s 96 prvoligaškimi tekmami.


Ne morem se pritoževati. Več kot 150 tekem v članski konkurenci pri teh letih je res lep dosežek. Ni pa bilo vse samoumevno in lahko, najtežji je bil prehod v člansko kategorijo, a prav nič ni bilo tako boleče, kot je bila poškodba. Zaradi zloma mečnice sem izpustil skoraj vso minulo sezono.

 

Kako se je Ptujčan namesto pri Dravi znašel »na vasi« pri Aluminiju?


Sem otrok Drave, ampak ob prehodu v kadetsko konkurenco je klub razpadel. Mlajše ekipe so nazadovale v najnižji razred, zato je bil prestop k Aluminiju najboljša rešitev.
 

Zakaj je Aluminij tako uspešen med velikimi v slovenskem nogometu?


Od drugih se razlikuje po tem, da zaupa igralcem, ki gredo skozi njegove mlajše kategorije. Odprt je tudi za druge mlade fante, ki so jim ob prehodu v članska moštva zaprli vrata. Lahko je vzor za večino slovenskih klubov naše velikosti ali še večje, saj omogoča razvoj in uveljavitev.

 

Kot ga je vam. V 1. SNL ste v tej sezoni dosegli po tri gole in podaje, v pokalu 1 + 1, s čimer ste se oblikovali v dirigenta igre in moštva, ki kroji vrh lestvice.


Prepričan sem, da ga bomo krojili tudi spomladi. Razen, če bi korenito spremenili zasedbo. Sodimo med prvo peterico, hkrati pa so se tudi v pokalnem tekmovanju močno povečali apetiti zaradi izpada Olimpije in Maribora. Aluminij je bil že dvakrat finalist, zakaj ne bi bil še tretjič in na koncu tudi zmagal. Znanje in motiv imamo.

 

Drugoligaška ovira v podobi Kopra je vse prej kot lahka. Ste favorit?


Koper je, bodimo iskreni, prvoligaško moštvo z izkušenimi igralci. Ne bo lahko, predvsem bo zanimivo in napeto do zadnjih minut povratne bitke na Bonifiki. To je šele prvi polčas.

 

Za igralca vašega kova bi se lahko ogreli najboljši slovenski klubi. Maribor je blizu, Olimpiji primanjkuje slovenskih fantov ...


O prestopu bom presojal proti koncu sezone. Vsekakor je moj cilj, da igralsko napredujem in se uveljavim v še boljšem klubu. V Sloveniji nisem navijač nobenega kluba, a se zavedam, da se lahko pri Mariboru ali Olimpiji še bolj izbrusim. Oba sta lahko še ena stopnička višje pred prestopom v tujino. Sicer pa raje kot o hitrem zaslužku in tujini za vsako ceno razmišljam o tem, kje bi lahko še bolj napredoval.

 

Vaš prednost je tudi velika gibljivost. Z Dejanom Petrovićem tvorita eno od najmočnejših zveznih navez v SNL. Kam bi se uvrstili, med klasične organizatorje igre, obrambne zvezne igralce ali napadalne?


Dejan in jaz se ne iščeva na igrišču, toliko časa sva že skupaj, da se razumeva z zavezanimi očmi. Res igram v vseh vlogah v zvezni vrsti, ampak saj veste, kako je s prepoznavnostjo, več golov in več asistenc nikomur ni škodovalo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine