Angležinje tretjič v velikem finalu evropskega prvenstva

Švedske nogometašice so v polfinalu v Sheffieldu visoko klonile pred gostiteljicami.
Fotografija: Angležinje so se takole veselile zmage nad Švedinjami. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Odpri galerijo
Angležinje so se takole veselile zmage nad Švedinjami. FOTO: Molly Darlington/Reuters

Angleška ženska nogometna reprezentanca se je uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva, ki bo v nedeljo na Wembleyju v Londonu. Gostiteljice so v prvi polfinalni tekmi v Sheffieldu s 4:0 (1:0) premagale Švedinje. Drugi polfinalni dvoboj med Nemčijo in Francijo bo jutri v Milton Keynesu (z začetkom ob 21. uri).

Za Angležinje, ki jih vodi 52-letna Nizozemka Sarina Wiegman, so gole dosegle Bethany Mead (34.), Lucia Bronze (48.), Alessia Russo (68.) in Francesca Kirby (77.). Polfinalno tekmo si je na štadionu Bramall Lane v Sheffieldu ogledalo 28.624 gledalcev.

Otočanke so se tako veselile pete zmage na letošnjem turnirju. V skupinskem delu tekmovanja so ugnale Avstrijo z 1:0, Norveško z 8:0 in Severno Irsko s 5:0, v četrtfinalu pa po podaljških še Španijo z 2:1.

Anglija se je po današnji polfinalni zmagi nad Švedsko tretjič uvrstila v finale evropskega prvenstva. Na premiernem zaključnem turnirju stare celine 1984 je bila od nje boljša Švedska, na Finskem 2009 pa Nemčija, sicer osemkratna evropska prvakinja.

Komentarji: