Ante Čorić se seli v Rim

Hrvaški nogometaš Ante Čorić se po pričakovanjih iz zagrebškega Dinama seli k Romi.
Fotografija: Roma bo v prihodnji sezoni močnejša za Anteja Čorića. FOTO: Alessandra Tarantino/Ap
Odpri galerijo
Roma bo v prihodnji sezoni močnejša za Anteja Čorića. FOTO: Alessandra Tarantino/Ap

Hrvaški mediji in nogometna javnost so že nekaj časa govorili o tem, da je prestop Anteja Čorića iz Dinama k Romi praktično že zaključen, danes sta oba kluba objavila tudi uradno potrditev prestopa. Vreden naj bi bil šest milijonov evrov, kar je precej manj od pričakovanj, Dinamo si je zanj želel iztržiti vsaj 10 milijonov evrov.

Od 21-letnega Čorića so v Zagrebu ogromno pričakovali, ko se je prebil v člansko ekipo Dinama, so ga primerjali z Luko Modrićem, a njegov razvoj ni šel v pričakovano smer. Čorić je pokazal nekaj prebliskov, a ni dosegel takšne ravni, kot so mu jo napovedovali še pred dvema sezonama. 

»Zelo sem vesel. Prišel sem v enega najboljših klubov v Evropi, verjamem, da bom lahko kmalu pokazal, kaj znam, še vedno pa je veliko prostora za napredek,« je ob predstavitvi za nove delodajalce dejal ofenzivni vezist. 

Roma se je letos prebila do polfinala lige prvakov, kjer je bil na koncu boljši Liverpool, v Serie A so končali na tretjem mestu in si zagotovili nastope v ligi prvakov tudi v prihodnji sezoni.


 

Bo Alisson sledil Salahu?


Po katastrofalni predstavi Lorisa Kariusa v finalu lige prvakov so vse glasnejše govorice, da si Jürgen Klopp v rdečem dresu želi videti Rominega vratarja Alissona Beckerja. Brazilec je bil v minuli sezoni odličen, a si Rimljani po odhodu Mohameda Salaha ne želijo, da se jim zgodba ponovi še z vratarjem.

Ameriški lastnik Rome Jim Palotta je napovedal, da bo zagotovil obsežen proračun Romi za prihodnjo sezono, saj se s sinovi volkulje želi povzpeti na vrh italijanskega prvenstva. Če bo Liverpool res želel pripeljati Beckerja, bo moral globoko seči v proračun ... 

Komentarji: