Barcelona že plačala 120 milijonov evrov, toda Atletico zahteva še 80

Jan Oblak pričakovano ostal brez najboljšega soigralca v napadu Madridčanov.
Fotografija: Antoine Griezmann bo po novem igral v majici Barcelone. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Antoine Griezmann bo po novem igral v majici Barcelone. FOTO: Reuters

Španski nogometni klub Barcelona je potrdil prihod francoskega zvezdnika Antoina Griezmanna. Katalonci so na svoji spletni strani zapisali, da so Atleticu Madridu, za katerega brani slovenski reprezentant Jan Oblak, plačali 120 milijonov evrov, kolikor je znašala njegova odkupna klavzula. Griezmann je podpisal petletno pogodbo.Blaugrana je v njegovo pogodbo zapisala 800-milijonsko odkupno klavzulo. Osemindvajsetletnik je člansko kariero začel pri Real Sociedadu, od leta 2014 pa je bil član Atletico Madrida. V tem času se je uveljavil kot eden najboljših napadalcev v španskem prvenstvu. Katalonski velikan si je francoskega napadalca želel pripeljati že lansko poletje, a je Griezmann podaljšal sodelovanje z Oblakovim klubom. Maja letos je Francoz sporočil, da v novi sezoni ne bo več član Atletica, v zadnjih tednih pa je prestop Griezmanna dvignil kar nekaj prahu.Griezmann je bojkotiral prvo srečanje Atletica pred novo sezono, vodstvo Madridčanov je tekmece iz la lige obtožil nespoštovanja, ko je predsednik Barce javno naznanil, da so se pogovarjali z vodstvom Atletica za prestop Griezmanna, poroča STA. Novi zvezdnik Barcelone je s Francijo na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojil naslov prvaka, z Atleticom pa je osvojil španski superpokal, evropsko ligo ter evropski superpokal.


Atletico ne priznava posla in zahteva 200 milijonov evrov


Čeprav je Barcelona svojega novega nogometaša že predstavila na svoji spletni strani, je Atletico z izjavo za javnost izrazil nestrinjanje s prestopom. Madridčani so mnenja, da so Katalonci z Griezmannom sklenili pogodbo, preden je njegova odkupna klavzula z 200 milijonov padla na 120, zato pričakujejo, da bodo dobili še 80 milijonov evrov.

»Antoine Griezmann, predstavljal ga je njegov odvetnik, je v prostorih lige enostransko prekinil podobo z Atletico Madridom ter v imenu Barcelone in igralca položil 120 milijonov evrov. V Atleticu Madridu verjamemo, da je vsota nezadostna in ne dosega odkupne klavzule, saj je jasno, da sta igralec in Barcelona pogodbo sklenila, preden je prej omenjena klavzula z 200 milijonov padla na 120 milijonov,« so prepričani pri Atleticu.

Preberite še:

Komentarji: