Bavarcem 90 milijonov evrov, Porurcem 10 manj

Bayern bo v tej sezoni prejel največ evrov od televizijskega trženja bundeslige. Prvoligaški nogometni klubi si bodo razdelili najmanj 1,053 milijarde evrov.
Fotografija: Ne le liga prvakov, za nemškega nogometnega velikana Bayern je tudi bundesliga dobičkonosno tekmovanje. FOTO: Lukas Barth/Reuters
Odpri galerijo
Ne le liga prvakov, za nemškega nogometnega velikana Bayern je tudi bundesliga dobičkonosno tekmovanje. FOTO: Lukas Barth/Reuters

Po poročanju nemške revije Kicker bo nemški nogometni prvak Bayern v tej sezoni prejel 90,2 milijona evrov ugolj od televizijskega trženja nogometne lige, bundeslige, je poročala tiskovna agencija dpa.

Münchensko moštvo je krepko pred ostalimi nemškimi klubi Borussio Dortmund (80,1 milijona), rdečimi biki iz Leipziga (78,3 milijona), Bayerjem iz Leverkusna (75,5 milijona) in Eintrachtom iz Frankfurta (73,5 milijona).

V tej sezoni bo 18 nemškim prvoligaškim klubom iz državnega in mednarodnega trženja izplačanih skupno več kot 1,053 milijarde evrov. Končne številke pa bi se lahko še nekoliko spremenile. V sezoni 2020/21 je bilo prvoligaškim klubom razdeljenih 1,189 milijarde evrov, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Preberite še:

Komentarji: