Bayern po zadnjo lovoriko sezone naslednje leto

Po poročanju časnika Süddeutsche Zeitung se bodo nogometni klubi za naslov svetovnega prvaka merili februaja namesto decembra.
Fotografija: Zadnji zmagovalec svetovnega klubskega prvenstva je angleški prvak Liverpool, ki je bil v finalu boljši od brazilskega Flamenga. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters
Odpri galerijo
Zadnji zmagovalec svetovnega klubskega prvenstva je angleški prvak Liverpool, ki je bil v finalu boljši od brazilskega Flamenga. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters

Katar bi moral decembra gostiti klubsko svetovno prvenstvo v nogometu. Kot poroča časnik Süddeutsche Zeitung, pa bo to zaradi pandemije novega koronavirusa na sporedu šele februarja, a časnik pri tem ne navaja vira informacije.

Predsednik Svetovne nogometne zveze Gianni Infantino je že na septembrskem kongresu najavil, da ni verjetno, da bi bilo klubsko SP na sporedu v predvidenem decembrskem terminu. Pandemija novega koronavirusa je namreč ustavila nogometno igro po vsej zemeljski obli in dodobra premešala tekmovalne koledarje.

Že takrat je Infantino najavil, da obstajajo načrti, da bi turnir izpeljali v začetku leta 2021 in sprva so se pojavljali tudi možni januarski termini.

Na turnir so že uvrščeni zmagovalec lige prvakov Bayern, predstavnik Oceanije Auckland City in domači Al-Duhail. Manjkajo pa še klubski prvaki Azije, Afrike, Južne Amerike ter elitnega klubskega tekmovanja Srednje in Severne Amerike.

Preberite še:

Komentarji: